Bøger
E-bøger
Lydbøger
Blog
Indkøbskurv (0)
WilliamDam.dk - Altid billige bøger
Kontakt os
E-mærket
Søg: Vis udsolgte:
Du er her: Forside -> Samfund -> Politik, Debat -> Bush, neokonomien og dollaren
 
0 stjerner
Bush, neokonomien og dollaren

Bush, neokonomien og dollaren
(Bog, Hæftet)
- en bog om USA's politiske økonomi

Forfatter: 

Anders LundkvistISBN 13: 9788778873569
Forlag: Frydenlund
Indbinding: Hæftet (Info)
Udgave: 1
Oplag: 1
Trykt i: 2006
Mål: H: 219mm B: 150mm D: 10mm V: 275g
Sider: 175
Sprog: Dansk Sprog: Dansk

Udgivelsesdato: 21/08-2006
173,75 DKK
Normalpris: 199,00 DKK
Spar: 25,25 DKK (12.7%)
Levering:
Sælges kun direkte fra forlaget
 
Kan ikke
bestilles!
[ Tilføj ønskeliste ]
Forlagets beskrivelse
Neokonomi er navnet for de neokonservatives lidet kendte økonomiske program for USA. Visionen er at omforme landet til et ´ejerskabssamfund´. Derfor omlægger Bush og hans administration skatten fra kapital til arbejde. Idealet er en omformning af alle amerikanere til kapitalejere, i praksis en massiv omfordeling fra de fattige til de rige.

Set fra oven styres 90% af realøkonomien af (aktie)selskaber, mens banker og fonde organiserer finanskapitalen. Sidstnævnte har siden 1980 fået langt større vægt, og er nu måske lige så vigtig - kvantitativt set - som selskabskapitalen. Set fra denne vinkel går det godt, med højere vækstrater end i EU og Japan.

Set fra neden er USA´s økonomi en barsk historie. Siden 1980 har størstedelen af den amerikanske befolkning fået meget lidt ud af den økonomiske vækst. Den øgede velstand er gået til en ret begrænset gruppe af rige.

På den udenrigsøkonomiske front er det væsentligste tema USA´s store og stigende underskud i samhandlen med omverdenen. Det betyder, at kineserne, japanerne og vi europæere gavmildt finansierer omkring 7% af USA´s forbrug og investeringer, herunder Irak-krigen. Hvordan er det muligt? Svaret er dollarens rolle som global supervaluta. Denne særstatus betyder, at USA kan betale en del af sin import med papir snarere end med eksportvarer. Bogen forsøger i menneskesprog at forklare, hvordan det fungerer. Og de forskellige trusler mod dette finansielle hegemoni diskuteres.

Anders Lundkvist, uddannet cand.scient.pol., er ekstern lektor i politisk økonomi ved Aalborg Universitet. Har tidligere udgivet bl.a. Kritik af Privatarbejdet, 1. Del, 1981; De usynlige Hænder, 1995; De riges Samfund, 2001; og Hoveder og Høveder. En demokratisk kritik af det private samfund, 3 bind, 2004.

Indholdsfortegnelse
Neokonomi : Bush' økonomiske program
USA's økonomi : selskaber og fonde
Amerikanernes økonomi : indkomst, løn og fattigdom
Den politiske magt : kapitalistisk demokrati
Underskud og dollars : USA's finansielle hegemoni
USA, demultinationale selskaber og olien
Er det amerikanske hegemoni stabilt?

Vær den første til at skrive en anmeldelse eller vurdere
Skriv anmeldelse
Andre bøger af Anders Lundkvist (Se alle bøger)

Andre bøger du måske vil synes om

Kundernes vurdering på trustpilot.dk Vi er e-mærket Betalingsinformation Vi sender pakker med GLS Vi sender pakker med Post Danmark
Fragtfrie bøger | Lynlevering | Kontakt os | Nyhedsbrev | Hvem er vi? | Hjælp til e-bøger og e-lydbøger | Kundeservice | Nyt om bøger | Sitemap | Idéer til tiltag og ændringer

Copyright 2005-2016 WilliamDam.dk
William Dams Boghandel - St. Torv 7 - 3700 Rønne - Tlf: (+45) 56 96 46 00 - E-mail:support@williamdam.dk - CVR: 25965809