32 Myter om klimaet du ikke skal hoppe på: Læs hvorfor, hvis du tør (Bog, Paperback, Dansk) af Johannes Krüger

32 Myter om klimaet du ikke skal hoppe på: Læs hvorfor, hvis du tør (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Johannes Krüger


Nedsat pris! 32 Myter om klimaet du ikke skal hoppe på: Læs hvorfor, hvis du tør
  • Forlag: SAXO Publish
  • Type: Bog
  • Format: Paperback
  • Sprog: Dansk Sprog: Dansk
  • ISBN-13: 9788740475791
  • Udgave: 1. (05-05-2021)
  • Oplagsdato: 05-05-2021
  • Originalsprog: Dansk
  • Sideantal: 380
  • Indbinding: Paperback

Bemærk: Levering før jul kan ikke garanteres

Læsernes vurdering:
(Læs 1 anmeldelse)
Status: Print on Demand - Forvent op til 20 dages leveringstid.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder
  • Returret frem til d. 31.1.2024

Alle Kategorier som dette produkt er en del af

  = Emner / kategorier
  = Sektioner / guides
  = Specialsider
  = Kampagner

Beskrivelse

Med denne øjenåbnende bog ønsker professor emeritus Johannes Krüger at aflive nogle af de mange vedtagne “klimasandheder”, der florerer ude i offentligheden, og som i virkeligheden er myter. Det siges, at det er umuligt at dræbe myter, men kan det virkelig passe, at tidens klimaforandringer vil føre til civilisationens undergang, og at vores børn og børnebørn står overfor en håbløs fremtid, hvis ikke vi griber ind? Denne rundrejse i klimaobservationernes verden har gjort det chokerende klart, at de skræmmende scenarier, som politikere, nyhedsmedier og magtfulde interesseorganisationer strør om sig med og som hos mange skaber klimaangst, enten er halve sandheder, eller er direkte forkerte. Man kan ikke forlange, at almindelige mennesker skal opsøge de talrige videnskabelige artikler, der omhandler virkelighedens klima, men som er ubekvemme for FN´s politisk styrede klimamonopol IPCC. Denne bog er derfor en nødvendig genvej til viden om klodens sande tilstand og en stemme i demokratiet. Naturen har bestemt ikke tænkt sig at tage hensyn til, at Jorden nu er beboet. Vi bør prise os lykkelige for, at vi lever i en tid med beskedne klimaforandringer.

Læsernes anmeldelser (1)

Mogens Kjær
10-12-2021

Denne bog kan ikke anbefales for de almindelige læsere, som den ellers er beregnet til. Bogen handler nemlig dels om, hvor meget CO2 vi lukker ud i atmosfæren, dels om hvilken effekt det har på klimaet. Skal man anmelde hans bog, er det lettest at se på CO2-udslippet, fordi det er relativt få tal, der er i spil, Samtidig er den teoretiske baggrund helt elementær viden om klimaforskning. Derfor er det chokerende, at Johannes Krüger ikke kan klare den simple opgave det er at finde frem til det rigtige resultat.

Man tror, at det er løgn, men fakta er, at der årligt bliver knap 500 gange mere CO2 i atmosfæren end det procenttal, som Johannes Krüger vil have os til at tro.


Halvdelen af hans fejlskud skyldes et regnemæssigt trick. Den menneskeskabte del af hvad Johanens Krüger kalder ”det totale udslip” er på 4,3 pct. Men kun 2 pct. heraf forbliver i atmosfæren., hvorimod de 2,3 pct. forsvinder ned i havene og landjorden igen. Hvis man ønsker mindre CO2 i atmosfæren, tager man bare 2 pct. af de 4,3 pct. i stedet for blot at trække 2 pct. fra de 4,3 pct. Med dette trick bliver det så til, at kun 0,09 pct. af ”det totale udslip” forbliver i atmosfæren. Stort set det hele - nemlig 4,21 pct.- forsvinder igen.
Resten af fejlen skyldes, at Johannes Krüger ikke forstår, hvad et udslip af CO2 betyder. Han tror, at vi slipper 759 gigatons ud i atmosfæren og heraf er de 33 gigatons det menneskeskabte udslip. Det sidste tal er rigtigt, men de resterende 726 Gigatons CO2 er blot noget, der cirkulerer rundt mellem atmosfære, havene og jordens overflade, uden at der af den grund bliver mere CO2. Derfor er der ingen rigtige klimaforskere, der kalder det for et udslip. De kalder det ”fluxen”.

Det betyder, kun de 33 Gigatons kan betragtes som et udslip. Ifølge de anerkendte beregninger forbliver 44 pct. heraf i atmosfæren. Forholdet mellem dette tal og så Johannes Krügers tal på 0,09 pct. er 489. En sådan faktor 489-fejl er hvad man kalder ubehjælpsomt videnskabeligt nonsens i en klasse, der ikke er set før. Denne form for mangel på videnskabelig omhu er heldigvis noget, som man meget sjældent ser blandt forskere, og man kan jo kun håbe på, at det ikke smitter så meget af på resten af bogen. Under alle omstændigheder er det nødvendigt at læseren gennemkontrollerer de øvrige kapitler for at afklare, om Johannes Krüger serverer tilsvarende skjulte fejl for læseren, og det skal man faktisk være klimaekspert for at gøre. Derfor advarslen til læseren uden ekspertviden på klimaområdet.