BEDEMANDEN 1+2 (bog, hardback, dansk)

Af: Søren Raahauge Raarup


 • Forlag: Søren Raahauge Raarup
 • Format: Hardback
 • Type: Bog
 • Sprog: Dansk
 • ISBN-13: 9788740902853
 • Udgave: 1. (14-03-2015)
 • Oplagsdato: 14-03-2015
 • Originaltitel: BEDEMANDEN 1+2
 • Originalsprog: Dansk
 • Sideantal: 608
 • Indbinding: Hardback

Status: Print on Demand - Forvent op til 30 dages leveringstid.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Alle Kategorier som dette produkt er en del af

  = Emner / kategorier
  = Sektioner / guides
  = Specialsider
  = Kampagner

Beskrivelse

Bedemanden Frank Petersen bliver involveret i en trafikulykke, hvor den rustvogn, som han er fører af, bryder i brand.
Frank omkommer i branden og efterlader en kone og to små børn.
Der dukker dog mange løse ender op i forbindelse med politiets involvering i sagen og senere efterforskning. Der opstår tvivl om hvorvidt Frank stadig er i live.
Frank overtog forretningen efter sin far, en Litauisk emigrant, der kom til Danmark sammen med sin kone efter anden verdens krig.
Hvorfor emigrerede de og hvorfor med falske navne?
Kort efter Franks død bryder en bygning i brand på Esbjerg havn - Franks navn dukker op i forbindelse denne sag. Efterforsker Lars Skov, der er involveret i begge sag, sporer hurtigt en sammenhæng.
Da politiet under en ransagning i bedemandsforretningen finder et visitkort i navnet Ted Weiss, fra Boston, USA, undrer de sig over, hvem han er og hvilken relation Frank har til manden.
Politiet opdager under gennemgangen af den udbrændte lagerbygning guldstøv i nogle af de kister, der er opmagasineret i bygningen. Guldet kan muligvis spores tilbage til anden verdenskrig, hvor nazisterne omsmeltede smykker, som de havde fået fat i under deres plyndringer.
Politiet konfronterer Franks enke, Rikke, da det viser sig, at Frank står som ejer af den udbrændte bygning. Rikke kender ikke noget til denne bygning. Der dukker mange andre ting op, som hun ikke har vidst noget om. Hun har ikke kunnet overskue at drive bedemandsforretningen selv efter sin mands død, og ansætter derfor en medhjælper, Henrik, som har en broget fortid.
Franks nevø, Harald, som sammen med sin mor har lavet en del slægtsforskning, tager kort efter Franks død, under protest fra sin mor, til Vilnius i Litauen, for at finde flere svar omkring deres familie. Han er tidligere i deres slægtsforskning stødt på en gruppe ved navn skovbrødrene, som opererede under 2. verdenskrig, og ønsker nu at finde svar på de spørgsmål, der bliver ved med at dukke frem omkring disse mænd.
I den anden bog i serien om Bedemanden, bekræftes blandt andet politiets mistanke om, at Bedemanden Frank Petersen stadig er i live. Politiet har kunnet spore telefonsamtaler over Atlanten og sporet peger mod det tidligere Britisk Honduras, i dag Belize, der ligger ud til det caribiske hav.
Da meddelelsen om, at Frank Petersen ikke er død bliver overbragt til Franks søster og efterladte enke, som i mellemtiden har giftet sig igen, fremkommer der mange spørgsmål. Situationen bliver ikke mindre problematisk, da Franks søster, Hanne, mister kontakten med sine sønner, Harald og Ralph, som er taget til Vilnius i Litauen for at finde svar på de spørgsmål, der bliver ved med at dukke frem omkring skovbrødrene.
Den tidligere politiefterforsker på sagen, Lars Skov, er i mellemtiden sprunget ud som privatdetektiv, da han over en årrække har været træt af ikke at kunne afslutte opgaverne som efterforsker hos politiet på en tilfredsstillende måde, for både ham selv og for de involverede. Andre instanser inden for politiet tog ofte over, når en sag ændrede retning eller flyttede ud over landets grænser, ligesom sagen med Bedemanden Frank Petersen.
Da Franks søster, Hanne, endnu en gang med forgrædte øjne, bønfalder Lars om hjælp, bliver han klar over, at jobbet som privatdetektiv er hans egentlige kald.
Lars gennemgår nu en turbulent tid i sporene på Harald and Ralph, hvor vi følger ham gennem de litauiske skove, samtidig med at vi hører om Franks færden i Boston og ned gennem de amerikanske stater til Sydamerika.
Hvem er denne diamanthandler, Ted Weiss, der er bosiddende på Nahant, en klippehalvø lidt nord for Boston? Han bor med sin familie i villaen Swallow Cave, der blev bygget for John Roosevelt, søn af præsident Franklin D. Roosevelt, i slutningen af 1930’erne - men hvad har han med Frank at gøre?
I USA finder Frank et kort over skovbrødrenes skjulesteder i de litauiske skove,

Anmeldelser (0)