Romanen er skrevet i et let forståeligt sprog i tredjeperson, og forfatteren leverer en ironisk, kærlig og humoristisk beskrivelse af personer og naturen derude i den nordøstlige del af Long Island på North Fork-halvøen ikke langt fra New York.

I Orient lever omkring 700 fastboende, hvoraf mange er kunstnere, og om sommeren invaderes byen af turister og sommerhusejere til stor gene for flere af de fastboende, der ikke kan fordrage sommerfolket, som de kalder dem.

Vi følger for det meste tre hovedpersoner: Paul Bechley, hans protegé den 19 årige forældreløse Mills Chevern og Beth Sheppard, der er gift med kunstneren Gavril. Herudover er persongalleriet meget omfattende, og beskrivelserne af de omkring 40 personer fylder efter min opfattelse alt for meget i romanens første flere hundrede sider. Jeg havde svært ved at se, hvad jeg kunne bruge så mange oplysninger om hver person til – og det har jeg stadig.
Jeg har dog været underholdt af emsige personer, sladder og intriger, mordgåder, en påsat brand i et hus, muterede pattedyr, navnesnyd og mulige plots - og jeg har smilet af forfatterens humor. F.eks. nævner han, at Long Islands primære afgrøde er p-pladser.

Og så kom den endelig, den åndeløse spænding, jeg havde ventet på i mange hundrede sider. Nye mord, griskhed i ordets værste forstand og utroskab. Jeg var fuldstændig tryllebundet af en helt uventet drejning i historien og et meget overraskende plot.