Som garvet læser af kriminal- og spændingsromaner er det altid spændende at gå igang med en roman fra en ny og ukendt forfatter. Er romanen god? Holder plottet? Og vil man se frem til flere bøger af samme forfatter? Efter at have læst S.K. Tremaynes Faldet er svaret på disse spørgsmål ubetinget er rungende JA!

Plottet er tydeligt fra starten, og forfatteren evner således at fange læseren fra starten af. Plottet er så hjertegribende og med så store konsekvenser for hele familien, at man er NØDT til at fortsætte med at læse og læse og læse. For mit vedkommende kom bogen til at følge mig overalt, og på et hvilket som helst tidspunkt, jeg kunne afse 2 minutter, blev de brugt på bogen. En absolut pageturner.

Kort fortalt handler bogen om et ægtepar. Et forældrepar, der under tragiske omstændigheder har mistet den ene af deres enæggede tvillinger. De vælger at flytte til et helt nyt miljø for - måske - at komme videre. Vi følger i bogen både ægtemanden/faderen og hustruen/moderen, der på skift fortæller deres historie, og vi følger, hvordan tabet af barnet har indvirkning på deres liv og samliv. Om deres skyld, skyldfølelse og de forsøg, de hver for sig gør for at komme videre og redde familien og ægteskabet.

Romanen handler også om hvordan de ser og oplever deres datter - den tilbageblevne tvilling - og om hendes kamp for at komme videre. Alle historier om, hvordan enægggede tvillinger deler tanker og sjæl, bringes op i romanen, hvilket kun øger spændingen i historien.

Forfatterens opbygning af historien med at fortælle både manden/faderen og hustruen/moderens version gør, at man til sidst læser åndeløst i bogen for at få slutningen. For til sidst ved læseren ikke selv, hvad der er ret og uret; hvad der er hemmeligheder, løgne og sandhed. Men selvfølge får romanen en slutning - hvilken skal jeg ikke afsløre her. Kun vil jeg fortælle at det var med absolut tilbageholdt åndedrag at jeg vendte og læste de sidste sider i bogen.

Det er et brag af en roman. Det er fuldt forståeligt, at den allerede nu ligger højt på bestsellerlisterne i flere lande. Det forventer jeg bestemt også, at den kommer til i Danmark.

Jeg vil give bogen mine bedste anbefalinger med på vejen og vil glæde mig til den næste bog fra forfatterens hånd.

Faldet udkommer 30. august

Læs et kapitel af Faldet og et interview med forfatteren S.K. Tremayne i den gratis e-bog