Det handler både om det lille landsbysamfund, hvor alle kender alle, og gentrificeringen fra storbyboerne i Cristopher Bollens roman 'Orient'. Niels Jørgensen gæsteanmelder.

På indersiden af omslaget står der : "Den store Gatsby møder Donna Tartt", jeg kunne fristes til at tilføje P.D James (Fyrtårnet) møder Sam Shepard (Strejftog i Paradis). Prologen er en appetitvækker, der sætter fortællingen i acceleration og forsyner læseren med de mest nødvendige informationer.

1.Del : ”De Fastboende”

Fortællingens platform funderes, vi møder Mills Chevern der sættes på hårdt arbejde både fysisk og psykisk, da han efter en uheldig og lemfældig omgang med sig selv i Manhattan får en retrætemulighed med at gå til hånde i hos en af de lokale, som trænger til en større oprydning. Mills opdager, at han ikke er den eneste, der føler sig fremmedgjort, og møder en lokal kvinde, i hvem han ser en allieret. Det umage par begynder at se nærmere på de mystiske begivenheder, der begynder med en drukneulykke og et ulykkestilfælde. Samtidig kæmper lokalsamfundet en ret indædt kamp mod gentrificeringen fra det velstillede Manhattan, som vi kender det fra Vesterbro i København. De modsætninger, der findes i området mellem de nyankomne og de fastboende, samtidig med at der sker begivenheder, som der måske kan stilles spørgsmåltegn ved, begynder at kaste skygger ind over freden og trygheden i det lille lokalsamfund.

2.Del : ”De Nye”

Vinteren banker på i Orient. Alle sommergæster er fortrukket til Manhattan, og politiet intensiverer deres indsats med at opklare de indtrufne begivenheder. Men langsomt kommer vores selvudnævnte detektivpar Mills/Beth på kollisionskurs med de lokale og politiet, som ikke bryder sig om deres indsats – nogen må vide noget – men hvem er ven, og hvem er fjende? Lokalhistorisk råd er altid på banen: de vil for enhver pris bevare Orient, som den er – men vil de også gå til yderligheder? Mørke skyer og mørke kræfter ser ud til at trække sig sammen over Orient, og kan Mills/Beth duoen modstå presset? Og hvilke omkostninger har det for dem hver især?

3. Del : ”Ham”

En mørk storm fejer ind over byen i form af begivenheder, som politiet for enhver pris må opklare, samtidig med at mystikken breder sig. Læseren drages med ind i dette afsnit, samtidig med at det ser ud til, at den idyl, alle snakker om og for enhver pris vil beholde, får et skud for boven. Alle leder efter en syndebuk, derfor får følelser samt holdninger og fordomme let spil, og sladderen næres af frygt samt det faktum, at begivenhederne ikke er løst. Politiet og fremtrædende medlemmer af landsbyens indbyggere presser alle på at få en afklaring. Det er en forholdsvist lille landsby, og derfor ved alle noget om alle, og det er ikke let for ordensmagten at navigere i det morads af rygter, halve sandheder og frygt, som skyller ind over byen. Alle holder vejret og håber. Imens arbejder dunkle kræfter videre i det tiltagende mørke. Vil det lykkedes for Mills/Beth at nå til bunds i det komplicerede rod?