Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

117 nul-tekster (Bog, Hæftet)

Af: Lotte Kjærup

Forlag: Drama
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Inspirationer
Sideantal: 62
Dato for udgivelse: 8-4-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
ISBN-13: 9788771670486
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

172,25 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hvad er en nul-tekst?
Man kan betragte nul-teksten som et slags ‘snap-shot’ af en situation. Nul-teksten handler om ingenting og alt, hvad man lægger i den.
Replikkerne er i princippet renset for hvem, hvad, hvor og hvorfor ... og ofte ligger det implicit, at der er gået dialog og handling forud - og vil komme mere, efter at selve nul-scenen er slut.
Hvorfor bruge nul-tekster?
Nul-teksten kan være en stor hjælp til at arbejde med status, gestik, betoning og til at øge spillernes bevidsthed om undertekster (hvad mener spilleren egentlig med det, hun siger). Samtidig er nul-tekster også formidable til at arbejde og træne med pauser og til at turde give sig god tid til replikkerne.
I og med teksterne er ret korte, skal spillerne ikke koncentrere sig så meget om at lære udenad, men kan fokusere fuldt på teksten, og hvordan den kan bruges. Hvert enkelt ord kan få kæmpestor betydning og forandre hele scenens indhold, når spilleren ændrer betoningen bare en anelse eller i sit kropssprog ‘taler imod’ det, replikken ellers siger.
Hvordan bruge nul-tekster?
Der er tusinder af muligheder i nul-tekster. Hvis I aldrig har prøvet at arbejde på den måde før, så skær evt. teksterne lidt kortere - til kun to eller fire replikker i alt - og begynd dér, så I virkelig kan mærke, hvor forskelligt en sætning kan lyde.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

117 nul-tekster

117 nul-tekster