1700-tallet sort på hvidt: Tanker, der forandrer - ideer, der korrumperer Forstør
Kategorier / sektioner:

1700-tallet sort på hvidt: Tanker, der forandrer - ideer, der korrumperer (Bog, Hæftet)

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 78
Dato for udgivelse: 6-2-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Redaktion: Mads Julius Elf
ISBN-13: 9788779347083
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

99,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Forud for ´Århundredets festival´ om 1700-tallet (Aarhus, 9.-18. marts 2012) udgives en lille bog med artikler om bl.a. ´Oplysningen´ og om ´Modoplysningen´, om ´Verdens orden´ og ´Libertinernes uorden´, om ´Ligeretten´ og om ´Ulighed og kolonialisme´ etc.
Bogen er opbygget som en spejlkomposition ved helt bogstaveligt at følge et sort/hvidt-princip ned til mindste detajle, også typografisk: Vil man læse om ´Tanker, der forandrer´, åbner man bogen fra den ene side, mens man ved at åbne den fra den anden side vil blive præsenteret for ´Ideer, der korrumperer´. Hver del får også hvert sit forord.
Bogens indhold er desuden tilrettelagt sådan, at hvert bidrag enten hænger direkte sammen med et arrangement ved festivalen, har aktualitet på anden vis eller simpelt hen udgør en uundværlig del af det helhedsbillede af 1700-tallet, som det er ambitionen at formidle til enhver tænkelig gæst ved festivalen.
Bogen er samtidig tilrettelagt sådan, at den skal kunne bruges som elevmateriale til et 4-dages kursus i Almen Studieforberedelse i gymnasiets undervisning på andet år. Fra Horsens Statsskole vil lærere fra 12 forskellige fag udvikle undervisningsmateriale til en hjemmeside i tilknytning til bogen. Her vil man kunne læse om den periode, som næste forårs store filmatisering af Per Olov Enquists Livlægens besøg foregår i.
´Århundredets Festival´ udvikles i samarbejde mellem Folkeuniversitetet i Aarhus, Aarhus Universitet og en lang række kulturinstitutioner.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

1700-tallet sort på hvidt: Tanker, der forandrer - ideer, der korrumperer

1700-tallet sort på hvidt: Tanker, der forandrer - ideer, der korrumperer