1917-91: russisk revolution og kold krig Forstør
Kategorier / sektioner:

1917-91: russisk revolution og kold krig (Bog, Hæftet)

Af: René Bank Isager

Forlag: Alinea
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Punkt på tidslinjen
Sideantal: 72
Dato for udgivelse: 7-9-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
ISBN-13: 9788723517104
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
Originaltitel: 1917-91 Russisk revolution og kold krig
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

241,45 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Det siges, at Den Kolde Krig begyndte, da Anden Verdenskrig sluttede. Her stod USA og Rusland - dengang kaldet Sovjetunionen - som de store vindere af krigen. De havde sammen besejret Hitlers Tyskland. Da de fælles fjender var besejret, blev USAs og Sovjetunionens enorme forskelle tydelige. USA var et demokrati med rettigheder og frihed. Sovjetunionen var et diktatur med undertrykkelse og overvågning.


Det var to vidt forskellige ideologier. Forskellene havde eksisteret siden den russiske revolution i 1917. Her kom kommunisterne til magten, og trak Rusland ud af Første Verdenskrig, hvor russerne havde været i alliance med USA, Frankrig og Storbritannien. Disse lande følte sig groft svigtet af Rusland, og forsøgte at få kommunisterne fjernet fra magten, så Rusland kunne genindtræde i krigen. Den indblanding har russerne aldrig glemt. Mistro over for hinanden var allerede til stede, inden Anden Verdenskrig brød ud.


Den Kolde Krig sluttede i 1991, men flere eksperter mener i dag, at den er vendt tilbage, fordi forholdet mellem Rusland og Vesten er blevet dårligt. For at forstå, hvorfor vi - måske - befinder os i en ny kold krig, skal man forstå Den Kolde Krig fra den russiske revolution i 1917 til kommunismens sammenbrud i 1991.


I serien "Punkt på tidslinjen" får de ældste elever i grundskolen en kronologisk, men også tematisk gennemgang af Den Kolde Krigs vigtigste begivenheder.


Der er udarbejdet elevspørgsmål og problemstillinger, der tager udgangspunkt i Fælles Mål med fokus på, at eleverne selv tager stilling.


Bogen ønsker at give eleverne en forståelse af, hvilken betydning Den Kolde Krig har haft for Europa og Verden i dag, samt hvilke konsekvenser en potentiel ny kold krig vil få for fremtiden.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

1917-91: russisk revolution og kold krig

1917-91: russisk revolution og kold krig