Nedsat pris! Slave i Islamisk Stat: Ghaliyas historie Forstør
Kategorier / sektioner:

Slave i Islamisk Stat: Ghaliyas historie (Bog, Hæftet)

Af: Deniz Berxwedan Serinci

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 223
Dato for udgivelse: 6-11-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
ISBN-13: 9788702252897
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
193,70 kr
epub
41,25 kr

193,70 kr

-22.5%

Vejl. pris: 249,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ghaliya er 27 år, da Islamisk Stat lukker sig om byen i det nordlige Irak, hvor hun bor. De militante islamister er særligt ude efter den religiøse gruppe, Ghaliya tilhører: ezidierne. Men det lokale militær trækker sig uden at advare befolkningen, som nu er overladt til sig selv. Ghaliya har det meste af sit liv haft ansvar for sine fire yngre søskende, men Ghaliya og søsteren Markaz mister kontakten til deres tre brødre under en kaotisk flugt. Islamisk Stat skiller mændene fra kvinderne, når de tager fanger. Ezidi-mændene likvideres, mens kvinder og børn udsættes for påtvungen konversion, religiøs indoktrinering, voldtægter og slaveri. Ghaliya og hendes søster tilbringer 285 dage i fangenskab hos flere forskellige IS-krigere, inden det lykkes dem at stikke af. SLAVE I ISLAMISK STAT er historien om en familie og et folk, der spredes for alle vinde under pres fra en af vor tids mest formørkede ideologier.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Slave i Islamisk Stat: Ghaliyas historie

Slave i Islamisk Stat: Ghaliyas historie

SLAVE I ISLAMISK STAT – Ghaliyas historie er fortællingen om en familie og et folk, der spredes for alle vinde under pres fra en af vor tids mest formørkede ideologier.


Ghaliya er 27 år, da Islamisk Stat lukker sig om byen i det nordlige Irak, hvor hun bor. De militante islamister er særligt ude efter den religiøse gruppe, Ghaliya tilhører: ezidierne. Men det lokale militær trækker sig uden at advare befolkningen, som nu er overladt til sig selv. Ghaliya har det meste af sit liv haft ansvar for sine fire yngre søskende, men Ghaliya og søsteren Markaz mister kontakten til deres tre brødre under en kaotisk flugt. Islamisk Stat skiller mændene fra kvinderne, når de tager fanger.


Ezidi-mændene likvideres, mens kvinder og børn udsættes for påtvungen konversion, religiøs indoktrinering, voldtægter og slaveri. Ghaliya og hendes søster tilbringer 285 dage i fangenskab hos flere forskellige IS-krigere, inden det lykkes dem at stikke af. De bliver reddet af den efterhånden verdensberømte Abu Shujaa, der sammen med en gruppe mænd kalder sig ”Søgning efter de kidnappede”.


”I denne bog har jeg bestræbt mig på at fortælle om Ghaliyas over ni måneder lange fangenskab så præcist og trofast, som det har været mig muligt. Det er altså en beretning om en specifik kvindes skæbne, men Ghaliyas skæbne er repræsentativ for hele hendes folk, ezidierne, som under Islamisk Stat de seneste år er blevet udsat for folkemord.” – skriver Deniz Serinci i bogen