Forstør
Kategorier / sektioner:

9. april: da Danmark blev besat (Bog, Paperback)

Af: Flemming Søeborg

Forlag: People sPress
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 291
Dato for udgivelse: 30-6-2016
Udgivelse: 4. udgave, 2015.
ISBN-13: 9788771598810
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 4
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Paperback
99,95 kr
Indbundet
154,95 kr

99,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Hitlers mægtige hær over for nogle få tusind jenser. Endeløse tyske panserkolonner mod danske cyklistkompagnier, udrustet med geværer model 1889 - støttet af en regering, der allerede puslede med overgivelsens ordlyd. Hvad skulle det nytte at gøre modstand? 


Men da Værnemagten tidligt om morgenen den 9. april 1940 rullede ind over grænsen fra syd, kæmpede de danske tropper med åben pande. 13 soldater betalte med livet i den ulige kamp for Danmarks neutralitet. De var besættelsens første helte. 


9. APRIL er en lettilgængelig og oplysende bog om danskernes første modstand under Anden Verdenskrig. Om tyskernes indmarch den 9. april, time for time, by for by. Om den storpolitiske og militære situation, der formede dette skæbnedøgn. Og om hverdagen i tiden derefter, med trædebiler og bybusser, der kørte på bøgetræ. 


Bogen er fyldt med billeder og baseret på samtidige beretninger, artikler, breve og samtaler med danskere, der oplevede - og overlevede - det tyske angreb. 


FLEMMING SØEBORG (f. 1954) har skrevet en række historiske bøger, bl.a. om Anden Verdenskrig. Er desuden togentusiast, udgiver af magasinet Spor og baner og senest forfatter til Der kommer tog om togdriftens guldalder i Danmark.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

9. april: da Danmark blev besat

9. april: da Danmark blev besat