Nedsat pris! Århundredets børn: sundhed og aldring i det 20. århundrede belyst gennem befolkningsundersøgelserne i Glostrup og samtaler med tretten 95-årige fra 1914-kohorten Forstør
Kategorier / sektioner:

Århundredets børn: sundhed og aldring i det 20. århundrede belyst gennem befolkningsundersøgelserne i Glostrup og samtaler med tretten 95-årige fra 1914-kohorten (Bog, Paperback)

Af: Marianne Schroll

Forlag: Frydenlund Academic
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Serietitel: Ældre og samfund
Sideantal: 170
Dato for udgivelse: 9-10-2017
Udgivelse: 2. udgave, 2017.
Nr. i serien: Bind: 2,
Redaktion: Tine Rostgaard, Jette Thuesen
ISBN-13: 9788771187809
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

246,50 kr

-1%

Vejl. pris: 249,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hvordan klarer vi os, når vi bliver ældre? Århundredets børn er en indsigtsfuld bog om ældresundhed.
I en samtaleserie med tretten 95-årige drøfter de både for- og bagdele ved alderdommen. Fælles for de interviewede er, at de alle har deltaget i en helbredsundersøgelse gennem de seneste 45 år. Bogen bygger nemlig på den omfattende befolkningsundersøgelse, som Glostrup Kommune indledte i 1964.
Undersøgelsen indebar både fysiske og psykiske tests og frembragte betydende data for sundhedsforståelse hos ældre borgere. Men selvom tal og statistikker er vigtige faktorer, må nogle ting simpelthen fortælles.
Formålet har været at få de ældre til at tale frit – i håb om at forskerne bedre kan forstå resultaterne af de statistiske analyser gennem samtaler med de ældre. Siden 2009 har læge Marianne Schroll derfor interviewet undersøgelsens deltagere for at få sat ansigt på undersøgelsen. 
I Århundredets børn bliver den kvantitative helbredsundersøgelse dermed kombineret med et kvalitativt og personligt indblik i ældres sundhedsforhold. Her møder vi tretten helstøbte personligheder, formet gennem et langt liv. De giver deres egne svar på nogle af livets største spørgsmål: Hvordan kommer man igennem livet hertil? Hvorfor mister man ikke modet? Hvad er meningen med det hele? Sådanne overvejelser er nemlig også en del af at blive ældre og kan sammen med statistikken illustrere ældrebefolkningens sundhed og udvikling.
Århundredets børn præsenterer et unikt perspektiv på ældresundhed fra en gruppe mennesker, der er positivt bagkloge: De har levet livet og ved, hvordan det gik.
Marianne Schroll er professor emerita i geriatri og medicinsk pioner inden for forskning i aldringsprocessen, ældresundhed og det levede liv.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Århundredets børn: sundhed og aldring i det 20. århundrede belyst gennem befolkningsundersøgelserne i Glostrup og samtaler med tretten 95-årige fra 1914-kohorten

Århundredets børn: sundhed og aldring i det 20. århundrede belyst gennem befolkningsundersøgelserne i Glostrup og samtaler med tretten 95-årige fra 1914-kohorten