Nedsat pris! Århus Å: natur og mennesker Forstør
Kategorier / sektioner:

Århus Å: natur og mennesker (Bog, Paperback)

Forlag: Århus Byhistoriske Fond
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 182
Dato for udgivelse: 1-1-2006
Udgivelse: 1. udgave, 2006.
Illustrator: Jens Gregersen, Kate Nilsson
Redaktion: Henrik Fode
Medforfattere: Henrik Fode m.fl.
ISBN-13: 9788791324260
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
Ophavsangivelse: Henrik Fode m.fl.
År for denne udgave: 2006
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

294,65 kr

-17%

Vejl. pris: 355,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Århus Å udspringer i Solbjerg Sø og løber i en stor bue frem til Århus havn. Selv om den kun er 35 kilometer lang, har åen haft en afgørende betydning for den by, hvis navn er så tæt forbundet med den. Det var åen, vikingerne brugte, når de søgte ly i Viby Enge, og ved dens udløb fandt kirke og købmænd et naturligt sted at placere en by. Der fortælles naturligvis om åens mange møller helt frem til den største af dem alle: Århus Mølle, der med sine mølle-damme spillede en afgørende rolle for byens udvikling, da dammene ganske enkelt spærrede for en byudvikling mod vest.
Vi hører også om fabrikker, der lukkede spildevand ud i åen, så den snart var rød, snart blå; om garverier, der rensede arbejdspladsen ved at skylle affald i åen til stor glæde for bl.a. ålene, der åd sig tykke og fede. Den voksende befolkning og tiltagende industrialisering betød, at åen blev snavset, grim og ildelugtende. Med tilskud fra Rigsdagen blev den ganske enkelt gemt væk i et stort rør fra midten af 1930erne. Vi fik en Åboulevard med plads til biler – stadig flere biler. Synet på åen skiftede, og politikerne besluttede ikke blot at åbne den, men også at gøre en kæmpe indsats for at rense det vand, der naturligt løber mod åen.
Bogen giver også anvisninger på, hvordan stisystemer giver mulighed for at følge åens blå bånd gennem landskabet og nyde fugle og planteliv. Op mod 200 illustrationer understøtter teksten i form af malerier og fotografier tilbage fra ca. 1860 til i dag.
Om forfatterkredsen kan det siges, at den består af biologer, historikere, ornitologer samt en arkitekt og en fotograf.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Århus Å: natur og mennesker

Århus Å: natur og mennesker