Abrahams spor Forstør
Kategorier / sektioner:

Abrahams spor (Bog, Hæftet)

Forlag: Alfa
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Religion i det 21. århundrede
Sideantal: 135
Dato for udgivelse: 8-11-2007
Udgivelse: 1. udgave, 2007.
Nr. i serien: Bind: nr. 16,
Medforfattere: Lars Bruun, Finn Damgaard, Thomas Hoffmann, Søren Holst, Jesper Skau
ISBN-13: 9788791191374
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Abrahamfiguren i religion, filosofi og kunst
Ophavsangivelse: Lars K. Bruun m.fl.
År for denne udgave: 2007
Første udgivelsesår: 2007
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

49,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Abraham påkalder sig særlig interesse i en tid, hvor man slagordsagtigt siger, at »Religionen er vendt tilbage«. Både jødedom, kristendom og islam påberåber sig Abraham som deres Founding Father. Patriarken spiller altså en hovedrolle i disse religioners billede af sig selv, men som bekendt betyder dét ikke, at religionerne mener det samme endsige har samme selvforståelse. Skønt de forskellige religiøse traditioner har revet og flået i Abraham for at gøre krav på at være de sande børn af patriarken, synes Abraham gang på gang at undslippe traditionens heftige omklamringer. Tilbage bliver da de spor, som Abraham har efterladt i fortolkningshistorien. Det er disse spor, denne bog beskæftiger sig med.
»Historien om Abraham er grundlæggende i jødedom, kristendom og islam. Den har også efterladt sig solide aftryk i kunst, musik, litteratur og filosofi. Tolkningerne af Abraham-figuren er talrige. I denne lærde, men let læselige bog bringes så forskellige personligheder sammen som Leonard Cohen, S. Kierkegaard, Bob Dylan og Peter Brandes. Alle sammen er de med til at demonstrere Abraham-figurens aktualitet og udødelighed.« -Erling Andersen, Jydske Vestkysten.
»En veloplagt bog om Abraham som tre religioners ´Founding Father´. Bogens vinkler, som er vidt forskellige, giver anledning til eftertanke.« - Peter Skov-Jakobsen, Folkekirken i København.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Abrahams spor

Abrahams spor