Nedsat pris! Adel: den danske adel efter 1849 Forstør
Kategorier / sektioner:

Adel: den danske adel efter 1849 (Bog, Indbundet)

Forlag: Gad - i samarbejde med Dansk Adelsforening
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 591
Dato for udgivelse: 27-4-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Redaktion: Mogens Kragsig Jensen, Lars Bisgaard
Medforfattere: Lars Bisgaard, Morgens Kragsig Jensen
ISBN-13: 9788712050889
Produkt type: Bog
Bidragyder: Ronny Andersen m.fl.
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

309,95 kr

-22.5%

Vejl. pris: 399,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Med grundloven i 1849 mistede den danske adel sine forrettigheder, og Lensafløsningen i 1919 betød at de danske godser mistede den helt centrale økonomiske, politiske, sociale og kulturelle rolle, som de hidtil havde indtaget i danmarkshistorien. Ikke desto mindre har vi fortsat i Danmark en adelsstand, som omfatter en større gruppe mennesker, både godsejere, advokater, skolelærere, bagere og mange andre.
Denne pragtudgivelse fortæller historien om den danske adel siden 1849, hvilken rolle denne førhen helt centrale samfundsgruppe har spillet efter at privilegierne forsvandt - politisk, kulturelt, økonomisk. Bogen er samtidig et portræt af en samfundsgruppe, som de fleste forbinder med herregårde, lange slægtsnavne og Billedbladets royale reportager, men som for langt de flestes vedkommende lever helt almindelige gennemsnitsdanske hverdagsliv.
Og undervejs møder vi Neergaard´er, Moltker, Brockenhuuser, Biller, Reedtz-Thotter, Rantzauer, Huitfeldter, Rosenvinger, Wedell´er og mange, mange flere. Men hvad vil det egentlig sige at være adelig? Hvilken rolle spiller adelen, som bærere af en særlig kulturarv? Bogen skrives af en lang række af landets førende eksperter, heriblandt Bente Scavenius, Knud J.V. Jespersen, Ditlev Tamm, Jesper Laursen, Birgitte Possing, Anna von Lowzow, Jes Fabricius Møller. Værkets redaktører er Lars Bisgaard og Mogens Kragsig Jensen, som også er redaktionen bag Danmarks Adels Aarbog.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Adel: den danske adel efter 1849

Adel: den danske adel efter 1849