Nedsat pris! Ægtefælleskifteloven med kommentarer Forstør
Kategorier / sektioner:

Ægtefælleskifteloven med kommentarer (Bog, Hardback)

Af: Julie Skat Rørdam

Forlag: Karnov Group
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 263
Dato for udgivelse: 11-6-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
ISBN-13: 9788761933904
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

613,80 kr

-1%

Vejl. pris: 620,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ægtefælleskifteloven, lov nr. 594 af 14. juni 2011, trådte i kraft den 1. marts 2012. Loven afløste lov nr. 155 af 30. november 1874 om skifte af dødsbo og fællesbo mv. med senere ændringer.


Formålet med den nye ægtefælleskiftelov er at forbedre tilbuddet til ægtefæller, der har behov for det offentliges bistand til deling af deres fællesbo efter en separation eller skilsmisse. Loven giver endvidere mulighed for offentligt skifte ved bobehandling for ægtefæller med særeje og ugifte samlevende, der har sameje om flere aktiver.


Forfatteren deler i kommentarerne ud af sin indgående viden om lovgivningen, idet hun deltog i implementering af den nye ægtefælleskiftelov ved domstolene, selv har praktisk erfaring med reglerne via sit arbejde ved skifteretten i Lyngby og har skrevet en ph.d. om ægtefælleskifte.


Retspraksis vedrørende ægtefælleskifteloven er ved redaktionens slutning sparsom, og der henvises derfor i videst muligt omfang til utrykt retspraksis fra landsretterne. Der henvises også til afgørelser fra den tidligere skifteordning, når de pågældende afgørelser må antages fortsat at have relevans.


Målgruppe


Bogen vil være nyttig for praktikere, der arbejder med behandling af ægtefælleskifter.


Om forfatteren


Julie Skat Rørdam har i mange år beskæftiget sig med ægtefælleskifte og familieret - først som ansat ved Domstolene, senere som ph.d. ved Københavns Universitet, hvor hun skrev afhandlingen: Ægtefælleskiftet - i civilprocessuel belysning. Julie Skat Rørdam arbejdede herefter som videnadvokat hos advokatfirmaet Bech Bruun for i 2011 at vende tilbage til Domstolene, hvor hun pt. er konstitueret landsdommer ved Østre Landsret.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Ægtefælleskifteloven med kommentarer

Ægtefælleskifteloven med kommentarer