Nedsat pris! Ægteskab
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Ægteskab (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: August Strindberg

Forlag: Turbine
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740651263
Udgave: 1. (05-03-2019)
Oplag: 1. (05-03-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 180
Originaltitel: Giftas
Oversætter: Karen Fastrup
Originalsprog: Svensk
Formater / udgaver
153,00 kr
82,40 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Ægteskab fra 1884 af August Strindberg er andet bind i Turbines nye serie af oversatte skønlitterære klassikere.


August Strindberg har med mesterværker som Det røde værelse og Frk. Julie indskrevet sig i den skandinaviske litteratur som en af dens mest læste og hyldede forfattere. Helt på højde med hans allerbedste værker er novellesamlingen Ægteskab, som i tolv adskilte, men alligevel sammenkædede fortællinger, udforsker parforholdet og ægteskabet; både når det er godt, og når det er skidt, når det er i sin spæde vorden, og når det er i sin bitre afslutning – og altid når det er allermest interessant og rørende almenmenneskeligt.


Strindberg skriver om ung kærlighed og svig, om den evige ungkarl, der bliver forelsket, om at gifte sig med en kvinde og få hele hendes familie med i købet, om at have et yndlingsbarn, der bliver sygt og dør, om at ruinere sig ved bryllupsomkostningerne, og om at have et stamværtshus, som man elsker højere end sin kone; alt dette så læseren helt glemmer, at det er skrevet i 1884. Så fint og smukt og rørende, som man kun finder det i den allerbedste litteratur i verden.


August Strindberg (1849-1912) er en af Sveriges mest berømte og læste forfattere med både romaner og skuespil i verdensklasse bag sig. Både i dag og i sin samtid en polariserende personlighed, af nogen benævnt misogyn, mens andre mener han kæmpede for kvinders frihedsrettigheder. Så forskellige folk som Franz Kafka, Tennessee Williams og Lars von Trier har nævnt ham som en stor indflydelse. Hans lejlighed i Stockholm står i dag som et museum over hans liv og virke.

Anmeldelser (0)