Nedsat pris! Afghanistan og Taleban Forstør
Kategorier / sektioner:

Afghanistan og Taleban (Bog, Indbundet)

Af: Fredrik Barth

Forlag: Hovedland
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 111
Dato for udgivelse: 28-1-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Oversætter: Steen Piper
ISBN-13: 9788770701846
Produkt type: Bog
Forord: Lasse Ellegaard
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Norsk
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

121,75 kr

-13%

Vejl. pris: 139,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Denne lille bog beskriver på en kort og præcis måde det afghanske samfund. Det er en øjenåbner, et lille stykke oplysningshistorie om et stammesamfund, som allerede englænderne indså, at de umuligt kunne besejre i krig, bl.a. fordi Afghanistan ikke er en sædvanlig stat, men et regulært stammesamfund.
Men for at det internationale samfund kan være i stand til at yde civilbefolkningen i Afghanistan hjælp, er det afgørende at forstå, hvad slags samfund der er tale om, hvem fjenden er og hvilke former for indsats, der i hvert fald ikke duer. 
I Afghanistan og Taleban viser Fredrik Barth, der har lært sig pashtunernes sprog, pashto, hvordan den politiske udvikling har været gennem de sidste par generationer, og han beskriver den afghanske befolknings kultur og værdier - deres selvopfattelse og deres opfattelse af os, af Vesten. Ifølge Fredrik Barth misfortolker Vesten Talebanernes begrundelser for at tage kampen op mod de internationale styrker. Vesten ser ligheder mellem Taleban og Al-Qaida på trods af, at der er store og væsentlige forskelle. Disse misforståelser gør også, at det er svært for Vesten at sætte sig ind i hvad det egentlig er, civilbefolkningen ønsker sig af fremtiden. Fredrik Barth mener at den militære strategi aldrig kommer til at fungere.
Bogen bliver givet til de norske soldater inden de bliver udstationeret i Afghanistan. Lasse Ellegaards forord knytter an til oplevelser han havde under den sovjetiske besættelse af Afghanistan. Dengang var Vesten med Talebanerne.
Fredrik Barth, født 1928, er professor i socialantropologi ved universitetet i Boston, han har modtaget en række akademiske udnævnelser og priser for banebrydende teoretisk udvikling og formidling af feltarbejde, som ung antropolog tog han til Afghanistan og levede sammen med den folkegruppe der i dag udgør kernen i Taleban.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Afghanistan og Taleban

Afghanistan og Taleban