Nedsat pris! Afkast af uddannelse: det samfundsmæssige og individuelle rationale
Kategorier / sektioner:

Afkast af uddannelse: det samfundsmæssige og individuelle rationale (Bog, Hæftet, Dansk)

Forlag: Rockwool Fondens Forskningsenhed - Syddansk Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: University of Southern Denmark studies in history and social sciences
Sideantal: 138
Dato for udgivelse: 1-2-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
Nr. i serien: Bind: 555,
Redaktion: Jan Rose Skaksen
ISBN-13: 9788740831245
Produkt type: Bog
Bidragyder: Torben M. Andersen, Kristian Hedeager Bentsen, Lene Kromann, Jacob Roland Munch, Georg Schaur, Anders Sørensen, Jeanette Walldorf
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I uddannelsespolitikken et det et tilbagevendende spørgsmål, om vi som samfund investerer nok i uddannelse – eller om vi tværtimod overuddanner de unge? I denne bog analyseres temaet ud fra såvel samfundets som individets synsvinkel.
Efter at have sat den teoretiske ramme følger empirisk baserede kapitler. Først analyseres sammenhængen mellem løn og uddannelseslængde og -type samt sammenhængen mellem evner målt ved karakterer i gymnasiet og løn. En anden analyse undersøger, hvad fagvalg betyder for kandidater fra DTU og CBS: Giver nogle fag en større sandsynlighed for høj løn og besættelse af lederstillinger end andre? Bogen introducerer også begrebet forbrugsværdi af uddannelse: Måske realiserer en ingeniør en højere livsindkomst end en humanist. Men opnår humanisten en højere personlig forbrugsværdi af sin uddannelse – og hvordan kan den i givet fald måles? Andre kapitler beskæftiger sig med, hvad det betyder for andre medarbejderes produktivitet, når virksomheden ansætter en højtuddannet, og i hvor høj grad uddannede finder arbejde under det niveau, deres uddannelse tilsiger. Endelig analyseres det, hvad der ville give den højeste økonomiske tilvækst, hvis man foretager det eksperiment, at 10.000 personer løftes i uddannelsesniveau kontra det eksperiment, hvor 10.000 kandidater i stedet for humaniora vælger en teknisk uddannelse. Afkast af uddannelse. Det samfundsmæssige og individuelle rationale giver et væsentligt fagligt bidrag til de verserende uddannelsespolitiske overvejelser og vil indgå som en standardreference ved analyser af, hvad investeringer i uddannelse betyder for den enkelte og for samfundet.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Afkast af uddannelse: det samfundsmæssige og individuelle rationale

Afkast af uddannelse: det samfundsmæssige og individuelle rationale