Nedsat pris! Aften hele dagen: roman Forstør
Kategorier / sektioner:

Aften hele dagen: roman (Bog, Indbundet)

Af: Preeta Samarasan

Forlag: Gyldendal
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 419
Dato for udgivelse: 12-5-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Oversætter: Bente Kastberg
ISBN-13: 9788702064841
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Inge Rand - Sisterbrandt
Originaltitel: Evening is the Whole Day
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

228,75 kr

-23.5%

Vejl. pris: 299,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Malaysia, begyndelsen af 1980´erne. Tjenestepigen Chellam bliver bortvist i vanære fra en velstående familie, beskyldt for at have forvoldt bedstemoderens død. Men hvad er der virkelig sket?
Aften hele dagen er en farverig, humoristisk, lyrisk og i grunden tragisk fortælling om seksårige Aasha og hendes familie. De er oprindelig indvandret fra Indien og bor nu i ´Det Store Hus´ i et gammelt velhaverkvarter i byen Ipoh. Her er det ikke kun omgivelserne, der minder om landets fortid som engelsk koloni med klar klasseopdeling, det gør familiens levevis også. De regner sig selv for overklasse, og til en sådan hører naturligvis en usædvanlig pæn overflade og ikke mindst tjenestefolk, som man regner for - og behandler som - skidt. Tjenestepigen Chellam, som familien har ´reddet´ fra hårdt arbejde og tidlig prostitution, bliver først og fremmest sat til at tage sig af familiefaderens gamle mor, der forpester hendes liv på alle mulige måder.
Da den gamle kvinde dør efter et uheldigt fald på badeværelset, beskyldes Chellam for ulykken og forvises. Bortvisningen er kulminationen på en turbulent tid i Aashas unge liv - et sjældent besøg fra hendes farverige, elskede, men håbløst forgældede og forlystelsessyge onkel, ´Onkel Rumba´, er endt skandaløst, med gråd og skænderier, og faderens og moderens ægteskab og offentlige ry har været tæt på opløsning, da det afsløres, at faderen har levet et dobbeltliv med en anden kone - endda en kineser, som den herskende klasse traditionelt ser ned på. Oveni det hele ser Aasha spøgelser: Det gamle hus er hjemsøgt af den skotske familie McDougall, der boede der engang, og Aasha fører samtaler om sit omtumlede liv med familiens datter.
Og der er nok at tale om: Aasha er nemlig den eneste, der ved, at der med forvisningen af den forsvarsløse Chellam er blevet begået en grusom uretfærdighed.
Aften hele dagen beskriver i både humoristiske og hjerteskærende detaljer, hvordan Aashas familie går under i hemmeligheder og løgne, på et tidspunkt, hvor Malaysia rystes af interne uroligheder mellem etniske grupper - især malajer og kinesiske indvandrere. Romanen er på samme tid en intim familiehistorie og en bred, eksotisk fortælling. Med sit levende, humoristiske og originale sprog er romanen præget af en overvældende fortælleglæde, som gør den til en stor læseoplevelse. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Aften hele dagen: roman

Aften hele dagen: roman