Nedsat pris! Afvigerne: Historien om succes Forstør
Kategorier / sektioner:

Afvigerne: Historien om succes (Bog, Indbundet)

Af: Malcolm Gladwell

Forlag: Bindslev
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 320
Dato for udgivelse: 9-10-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
Oversætter: Thomas Rydahl
ISBN-13: 9788791299469
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Originaltitel: Outliers
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Formater / udgaver

Paperback
119,20 kr
Bog
Indbundet
209,20 kr

209,20 kr

-22.5%

Vejl. pris: 269,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hvor mange timer tager det at blive dygtig?
Hvorfor er de fleste professionelle fodboldspillere født i januar?
Hvorfor blev netop The Beatles verdens største rockband?
Hvorfor har århundreders risdyrkning gjort asiatere til verdens bedste matematikere?
Svarene giver videnskabsforfatteren og kulturikonet Malcolm Gladwell i sin nyeste millionbestseller. Og som resten af bogen er de højest overraskende.
Afvigerne er de mennesker, der på tilsyneladende uforklarlig vis hæver sig over andre og opnår evig berømmelse og succes. Men glem alt om intelligens og medfødt dygtighed. På underholdende vis udforsker Malcolm Gladwell fænomenet og leverer nyttig og overraskende viden om, hvad det i virkeligheden er, der skaber en succes.

Anmeldelser fra kunder

Bedømmelse 
04-10-2009

Afvigerne
- en historie om succes


Malcolm Gladwell gør op med de udbredte opfattelser omkring hvad bl.a. uddannelse og såkaldte medfødte evner betyder for (personlig)succes á la Beatles, Bill Gates m.m.fl.

Han får gjort op med myten om nedslidte og overfyldte klasselokaler m.m. - IKKE er årsag til de ringe præstationer i læsning og matematik, som de vestlige landes elever præsterer sammenlignet med de asiatiske (Sydkorea, Taiwan, Japan).

Malcolm Gladwell peger på nødvendigheden af, at reducere sommerferieperioden markant for skoleelever (og lærerne), hvis de vestlige lande skal komme op på fagligt niveau med de asiatiske i fx matematik og læsning. I en global test kommer det til udtryk, at japanske elever var stødt på spørgsmålene i 92 % af tilfældene mod de tilsvarende amerikanske, hvor tallet var 54 %.

Malcolm Gladwell behandler begrebet ”koordineret kultivering”, som barnet hos en lavindkomstfamilie kun sjældent oplever i sin opvækst. Og det får stor negativ betydning for det enkelte individs videre livsforløb. For at modgå dette, har amerikanerne etableret KIPP.

KIPP (Knowledge IS Power Program) et interessant begreb.. ”Det er historien om en mirakelskole, der gør tabere til vindere”. Den første skole udbød dette pædagogiske uddannelsesprogram i 1994. I dag er der 50 KIPP skoler over hele USA. Kort sagt går KIPP ud på, at reducere præstationskløften mellem børn og unge fra lavindkomstgruppen henholdsvis højindkomstgruppen. Og resultaterne overbevisende. Ja, imponerende.

Bogen anbefales til uddannelsespolitikere, undervisere, lærere, konsulenter, fagforeningsfolk, forældre og andre, der ønsker større forståelse for udvikling af det menneskelige potentiale. Og sidst, men ikke mindst interesse i at vide, hvorfor nogle personer bliver succesfulde som Beatles, en Bill Gates m.m.fl.

Afvigerne kan næppe blive andet end en læser-, forfatter- og forlagsmæssig succes.

Ole K. Ersgaard
Virksomhedskonsulent
- er bl.a. uddannet Erhvervsøkonom MDM og PD.

Skriv en anmeldelse!

Skriv en anmeldelse

Afvigerne: Historien om succes

Afvigerne: Historien om succes