Nedsat pris! Alkoholmisbrugsbehandling i tre jyske amter: formidling af første fase af forskningsprojektet "Alkoholmisbrugsbehandling i tre jyske amter" 2003 Forstør
Kategorier / sektioner:

Alkoholmisbrugsbehandling i tre jyske amter: formidling af første fase af forskningsprojektet "Alkoholmisbrugsbehandling i tre jyske amter" 2003 (Bog, Hæftet)

Forlag: Aalborg Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 251
Dato for udgivelse: 30-5-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2003.
Medforfattere: Anne Breumlund, Inger Bruun Hansen
ISBN-13: 9788773076880
Produkt type: Bog
Ophavsangivelse: Anne Breumlund - Inger Bruun Hansen
År for denne udgave: 2003
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 2

3 - 8 hverdage

230,35 kr

-7.5%

Vejl. pris: 249,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Med udgangspunkt i forståelser af alkoholmisbrug og organiseringer af behandling siden industrialiseringen tegnes der et billede af 22 tilbud til alkoholmisbrugere i Århus, Viborg og Nordjyllands amter.
På baggrund af bl.a. interview med ledere af tilbud til alkoholmisbrugere udredes og diskuteres forskelle mellem de amtslige behandlingstilbud, de private Minnesota-tilbud samt de tilbud, der er etableret af forskellige diakonale foreninger, som fx Blå Kors og KFUM´s sociale arbejde. I undersøgelsen indgår enkelte forsorgstilbud, støtte- og omsorgsbetonede tilbud samt væresteder.
I bogen redegøres og diskuteres, hvordan forskelle i forståelser af alkoholmisbrug hænger sammen med organiseringen af behandlingen og valg af professioner i behandlingen - psykologer, socialrådgivere, pædagoger, læger eller tidligere misbrugere. Hvilke konsekvenser har det for valg af behandlingsmetoder, behandlingsmål og for, hvilke grupper af misbrugere, der kan profitere af tilbudet?
Alkoholmisbrugere ses ikke som særlige mennesker, men som mennesker med særlige problemer, hvis misbrug er blevet en central del af hverdagslivets vaner og rutiner.
Alkoholmisbrugsbehandling i tre jyske amter er en formidling af første fase i et flerårigt forskningsprojekt om alkoholmisbrugsbehandling udført af to forskere fra Aalborg Universitet i samarbejde med Jysk Socialforsknings- og Evalueringssamarbejde (JYFE).

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Alkoholmisbrugsbehandling i tre jyske amter: formidling af første fase af forskningsprojektet "Alkoholmisbrugsbehandling i tre jyske amter" 2003

Alkoholmisbrugsbehandling i tre jyske amter: formidling af første fase af forskningsprojektet "Alkoholmisbrugsbehandling i tre jyske amter" 2003