Nedsat pris! Allahs riddere: roman Forstør

Allahs riddere: roman (Bog, Hæftet)

Af: Torben Poulsen

Forlag: Moskito
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 206
Dato for udgivelse: 17-8-2004
Udgivelse: 1. udgave, 2004.
ISBN-13: 9788798969815
Produkt type: Bog
Anvendelighed: Fra 14 år
År for denne udgave: 2004
Første udgivelsesår: 2004
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 3

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

181,85 kr

-13%

Vejl. pris: 209,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En dørmand stikkes ned foran et diskotek, og 16-årige Samir stilles nu over for sit livs sværeste valg: skal han holde hånden over sine palæstinensiske "brødre" eller vidne mod dem?
Det er hovedtemaet i Torben Poulsens ungdomsroman Allahs riddere, der dels foregår i Danmark, dels i Palæstina, og i tilbageblik møder vi tre generationer af Samirs familie og får dermed et indblik i palæstinensernes korte og blodige historie.
Samir lever et godt og trygt liv sammen med sin familie i Vollsmose. Han klarer sig fint i skolen, er topscorer på fodboldbanen og har også sine mål for fremtiden. Lige indtil den aften hvor den respekterede, men kriminelle Hazem og et par af hans venner inviterer ham med i byen. Køreturen, der foregår i en stjålet bil, ender ved et sønderjysk diskotek, hvor det famøse knivoverfald finder sted. Samir lever i et miljø, der vil stemple ham som stikker, hvis han "sladrer" til politiet. Holder han tæt, risikerer han at ryge i fængsel for en forbrydelse, han ikke har begået, og hans fremtid vil være ødelagt.
Samirs beslutning får alvorlige konsekvenser, ikke blot for ham selv, men også hans familie. Faren vælger derfor at sende ham væk et stykke tid - ned til sin fætter, der er olivenavler på Vestbredden. Her bliver Samir kastet hovedkuls ind i konflikten mellem palæstinensere og israelere, og han møder den gådefulde Wafa og hendes jødiske veninde Rona, der inviterer Wafa og Samir med sig tilbage til Jerusalem. Under et sørgeoptog forsvinder Wafa sporløst, og samme aften sprænger en ung kvinde sig selv i luften på en restaurant i den gamle jødiske bydel. Med tvivlen nagende i sindet rejser en forandret Samir tilbage til Danmark, hvor en ny og usikker tilværelse venter. Men måske også Aya, som han lige nåede at lære at kende, inden han blev sendt "i sikkerhed" på Vestbredden.
Allahs riddere er en dramatisk og medrivende fortælling om, hvordan det er at være palæstinenser i Danmark og på den besatte vestbred. Det er historien om et ungt menneskes, til tider angstfyldte, kamp for at finde sin identitet i vadestedet mellem to kulturer. Og så er det ikke mindst en indsigtsfuld beretning om palæstinensernes skæbne.
Allahs riddere er en roman, der også bør læses af voksne.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Allahs riddere: roman

Allahs riddere: roman