Alting tæller
Kategorier / sektioner:

Alting tæller (Hæftet, Dansk)

Af: Ingrid Ovedie Volden

Forlag: Turbine
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740611717
Udgave: 1. (06-02-2018)
Oplag: 1. (06-02-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Hæftet
Originaltitel: Alt som teller
Oversætter: Rasmus Klitgaard Hansen
Originalsprog: Norsk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

”Jeg elsker lige tal. Lige tal skaber balance i universet. Uanset om man lægger to lige eller to ulige tal sammen, så bliver det et lige tal. Det er perfekt. Jeg kan ikke lide ulige tal, for dem kan man ikke dele uden at ødelægge dem.” 


 Petra er 12 år gammel og bor i en lille norsk by, hvor man kan cykle fra den ene ende til den anden på et halvt minut. Sommerferien er slut, og hun skal til at begynde i syvende klasse. Hun er som de fleste andre af hendes klassekammerater – spiller fodbold og har venner: Chris, der stammer, og Melika, der er flygtning. 


 Og alligevel er Petra ikke helt som de andre. Petra er nemlig bange for ulige tal og primtal, vand og at træde på kloakdæksler. På hendes første dag i syvende klasse bliver hun svimmel og kaster op midt i en matematiktime, da hun sidder og tænker over tallet pi´s uendelige talrække. Hun bliver derfor sendt til en PPR-rådgiver ved navn Steffen, som fortæller hende, at hun lider af tvangstanker, som han kalder magisk tænkning. Steffen vil hjælpe Petra til at udfordre sig selv og se sin frygt i øjnene. 


 Petra får den udfordring at gå i svømmehallen. Her møder hun Thomas, som er 13 og god til at svømme. På trods af at hans alder er et primtal, viser det sig, at de to har mere end som så til fælles, og sammen med Thomas bliver det gradvist muligt for Petra at glemme sin frygt og fobier.


  ”Der er kaos inde i mig. Jeg ved ikke, om vi går i takt, eller om jeg træder på kloakdæksler. Han er et ulige tal og et primtal og et ulykkestal, men jeg har aldrig før haft det så godt.” 


  Alting tæller er en rørende og morsom ungdomsroman, som tager livtag med et ofte uberørt men vigtigt emne blandt unge i begyndelsen af puberteten: tvangstanker. Mange unge kan føle frygt for ukendte, men ellers ufarlige ting. For nogen tager det overhånd og kommer til at styre deres liv. Alting tæller fortæller om, hvordan man kan vende de negative tanker til noget positivt. 


 Ingrid Ovedie Volden (f. 1981) debuterer med Alting tæller, som har fået flotte anmeldelser i hjemlandet Norge.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Alting tæller

Alting tæller