Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Anelser og lyse nætter: romanerne - 1992-2002 - Anelser og lyse nætter, Under de græssende hinkestene, Valdemar Wimmers' ankomst (Bog, Hæftet)

Af: F. P. Jac

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Bibliotek Jac
Sideantal: 192
Dato for udgivelse: 30-10-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Nr. i serien: Bind: 4,
ISBN-13: 9788779736207
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

214,20 kr

-23.5%

Vejl. pris: 280,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den nylig afdøde danske digter F. P. Jac er først og fremmest kendt og elsket for sin poesi, med dens særlige sproglige oplagthed, opfindsomhed og fantasi. Men Jac skrev også tre romaner: Anelser og lyse nætter (1992), Under de græssende hinkestene (2000) og Valdemar Wimmers´ ankomst (2002). Her er de samlet i ét bind. Typisk for forfatteren er hans prosa en slags poesi. Som romankunst placerer de tre romaner sig et helt særligt sted i den danske samtidslitteratur. Det er hverken realisme eller surrealisme - det er F.P. Jac forklædt som sig selv.

Anelser og lyse nætter (1992) bærer genrebetegnelsen ´En skitseroman´. I korte nedslag fortælles historien om fortællerens to forhold til to kvinder, Juvel-Sasja og Lana. Det første var en misforståelse, som fortælleren nu beretter om til den nye kvinde. En historieom ´det forløjede samliv´ - beskrevet poetisk, grotesk, humoristisk. Tonende ud i et fremtidshåb.


Under de græssende hinkestene (2000) er også en roman om et forløjet samliv, men samtidig en af de mest nådesløse beretninger om alkoholisme, der findes på dansk. En moderne hærværk-historie med en bibliotekar i hovedrollen, humoristisk på overfladen, men med en barsk undertone af, at dette slet ikke er morsomt - det er intet mindre end sandheden om alkohol. F. P. Jac skjuler intet. Og her er handling, fremragende skruet sammen.


Valdemar Wimmers´ ankomst (2002) med genrebetegnelsen ´En sjover-roman´ - er trods sin overstadigt morsomme handlingsgang også mere end sjov. En midaldrende tjener arver en mindre formue og går i sit nyerhvervede kolonihavehus i gang med at realisere sine drømme. En sær tilværelsens meningsløshed kommer til orde i de abrupt på hinanden følgende absurditeter. Men igen med alkoholisk realisme i centrum. Det er sjældent, der skrives rigtig morsomt på dansk. Her er et eksempel på en morsom bog - men som sagt med en skygge af alvor, en egentlig fortabelse.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Anelser og lyse nætter: romanerne - 1992-2002 - Anelser og lyse nætter, Under de græssende hinkestene, Valdemar Wimmers' ankomst

Anelser og lyse nætter: romanerne - 1992-2002 - Anelser og lyse nætter, Under de græssende hinkestene, Valdemar Wimmers' ankomst