Nedsat pris! Ansigt, mund og svælg: undersøgelse og behandling efter Coombes-konceptet Forstør
Kategorier / sektioner:

Ansigt, mund og svælg: undersøgelse og behandling efter Coombes-konceptet (Bog, Indbundet)

Af: Annette Kjærsgaard

Forlag: FADL
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 169
Dato for udgivelse: 10-1-2008
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
ISBN-13: 9788777493904
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: stregtegninger: Birgitte Lerche - Omslagsgrafiker: Dorte Cappelen
Fotograf: Per Rasmussen, Jytte Rydtoft
Illustrationsangivelser: ill.
Tegner: Birgitte Lerche
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 3

2 - 5 hverdage

295,80 kr

-13%

Vejl. pris: 340,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

At spise, drikke og kommunikere er nogle af menneskets mest basale behov. Det afspejles dog ikke altid i den behandling, som patienter med netop den type vanskeligheder (typisk patienter med hjerneskader) tilbydes rundt om i Danmark.
Coombes-konceptet er et undersøgelses- og behandlingskoncept udviklet af den engelske talepædagog Kay Coombes. Med baggrund i bl.a. Bobaths teorier fokuseres på rehabilitering af spise-, drikke- og åndedrætsfunktioner - for at give mennesker ikke bare livsnødvendige færdigheder, men også deres værdighed tilbage.
Rigtig mange terapeuter er interesseret i Coombes-konceptet, og mange har deltaget i kurser for at lære sig det. Indtil nu har der dog ikke eksisteret skriftligt materiale, hvor man kan genopfriske og strukturere sine færdigheder. Det gør der med denne bog!
Ansigt, mund og svælg standardiserer dokumentation af undersøgelse og behandling efter Coombes-konceptet. Det er bogens mål at skabe et fællessprog for Coombes-konceptet i Danmark, et sprog som kan danne basis for videreudvikling af og forskning i konceptets muligheder.
Bogen er baseret på danske praksiserfaringer med konceptet og indeholder praktiske undersøgelses- og behandlingsskemaer. Skemaerne er under udarbejdelse i et IT-program - som kommer til at ligger på bogens hjemmeside, så man til enhver tid kan hente de skemaer, der er behov for i en aktuel situation. Terapeuter kan således gentage, gemme og sammenligne deres resultater, og dermed er der evidens til den, der vil forske videre.
Bogen henvender sig til alle sundhedsprofessionelle, som medvirker til undersøgelse og behandling af børn og voksne, der har problemer med at spise og drikke.
Forfatteren Annette Kjærsgaard er uddannet ergoterapeut i 1989. F.O.T.T. - instruktør i 2001 og i 2002 godkendt som specialergoterapeut-senhjerneskadede af Ergoterapeutforeningen. Hun er ansat på Hammel Neurocenter, fra 2003 som specialergoterapeut inden for dysfagi. Annette Kjærsgaard er stud.MscOT på Lunds Universitet.
Ulla Altenborg, ergoterapeut og Master i læreprocesser, har været fagkonsulent på bogen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Ansigt, mund og svælg: undersøgelse og behandling efter Coombes-konceptet

Ansigt, mund og svælg: undersøgelse og behandling efter Coombes-konceptet