Anti-introduktionisme Nr. 5
Kategorier / sektioner:

Anti-introduktionisme Nr. 5 (Hardback, Dansk)

Af: Ove Møbjerg Kristensen

Forlag: SAXO Publish
Format: Hardback
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740964677
Udgave: 1. (30-09-2018)
Oplagsdato: 2018-07-06
Indbinding: Hardback

Status: Print on Demand - Forvent op til 30 dages leveringstid.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den videnskabelige realismes begreb om nyttig antagelse kritiseres.
Det godtgøres hvordan opslagene vedrørende fænomenalisme, omverdensproblemet og solipsisme i Gyldendals DVD-leksikon afslører en uheldig indstilling til de beskrevne begreber.
Der gennemgås nogle emner med udgangspunkt i Thomas Kuhns videnskabsfilosofi, således som den er præsenteret i Kuhns værk The Structure of Scientific Revolutions:>: Det drejer sig om ”Ideen om den endelige videnskabelige sandhed om verden” og spørgsmålene ”Er Newtons fysik et specialtilfælde af Einsteins relativitetsteori ved små hastigheder?” og ”Forholder videnskabsfolk sig til forskellige verdener før og efter et paradigmeskift?”.
Der argumenteres for, at religiøse sætninger er semantisk meningsløse tegnfølger. Dette resultat er baseret på det basale emne ordmening. Det begrundes, at den religiøse anvendelse af udtrykkene ”tro” og ”gud” gør de sætninger, der indeholder dem, semantisk tomme. Disse opnår derved kun et skin af semantisk mening. Men de religiøse kan af principielle grunde ikke forklare disse udtryks semantiske mening, på en måde, der lever op til de krav, vi normalt stiller til forklaring af ords mening for andre mennesker

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Anti-introduktionisme Nr. 5

Anti-introduktionisme Nr. 5