Nedsat pris! Arbejdets idéhistorie, Tidsskrift for idéhistorie Forstør
Kategorier / sektioner:

Arbejdets idéhistorie, Tidsskrift for idéhistorie (Bog, Hæftet)

Forlag: Slagmark
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Slagmark
Sideantal: 249
Dato for udgivelse: 25-1-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
Nr. i serien: Bind: 76,
Redaktion: Thomas Palmelund Johansen, Esben Bøgh Sørensen
ISBN-13: 9788791041969
Produkt type: Bog
Bidragyder: Esben Bøgh Sørensen, Thomas Palmelund Johansen, Jürgen Kocka, Jens Krasilnikoff, Eva Krause Jørgensen, Søren Mau, Margit Bech Vilstrup, Andreas Beck Holm
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

130,50 kr

-13%

Vejl. pris: 150,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Arbejde er noget af det mest hverdagslige og almindelig i vores liv. Det er dog ikke altid indlysende, hvad begrebet mere præcist refererer til. Betydningsindholdet af ’arbejde’ har gennem historien været brugt om mange forskellige former for menneskelig aktivitet og konstant været genstand for forhandling. Konflikter om hvem, der skal arbejde, hvordan og til hvilke formål, der skal arbejde, grænsen mellem arbejde og ikke-arbejde eller fritid, og i det hele taget, hvad der skal gælde som arbejde, har udviklet sig gennem disse mange forhandlinger om arbejdsbegrebet.

Interessen for arbejdets idéhistorie har de seneste år oplevet en fremgang, hvilket blandt andet afspejlet i de mange nye interessante publikationer inden for forskningsområdet, der er udkommet. Som forskningsfelt spænder arbejdets historie yderst bredt, idet forskellige traditioner inden for intellektuel-, kultur- og socialhistorie krydser spor i dette begreb. Med dette nummer ønsker vi fra et idéhistorisk perspektiv at bidrage til introduktionen af dette forskningsfelt i en dansk kontekst.

De seneste års diskussioner om automatisering, robotter, ændringer på arbejdsmarkedet og økonomiske forandringer har også sat spørgsmålet om arbejdets mening og fremtid på dagsordenen i den offentlige debat. Med dette nummer af Slagmark ønsker vi at historisere forestillinger, begreber og ideer om arbejde og arbejdere. Historiseringen af arbejde er afgørende for at forstå dette grundvilkår i den menneskelige tilværelse og kan derfor også bidrage til diskussioner om arbejdets status i dag. Arbejdets fremtid er således også et idéhistorisk spørgsmål.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Arbejdets idéhistorie, Tidsskrift for idéhistorie

Arbejdets idéhistorie, Tidsskrift for idéhistorie