Nedsat pris! Arctic Imagination
Kategorier / sektioner:

Arctic Imagination (Bog, Indbundet, Engelsk)

Forlag: Det Kgl. Bibliotek
Format: Indbundet
Sprog: Engelsk
Sideantal: 193
Dato for udgivelse: 19-11-2018
Udgivelse: 2018.
Redaktion: Lise Bach Hansen, Juliane Hartsø Lassen
ISBN-13: 9788770231480
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Engelsk
Oplag: 360

Levering: 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Hvad gør vi, når isen i Arktis forsvinder? Sådan lyder spørgsmålet, der indledte Arctic Imagination - et transatlantisk projekt og samarbejde mellem biblioteker i København, New York, Stockholm, Oslo og Nuuk.  
Bogen Arctic Imagination er grundlæggende en hyldest til isen. Den er vokset ud af projektets mange events, live-samtaler, udstillinger, optrædener – og ikke mindst alle de bibliotekssamlinger, som Det Kgl. Bibliotek har bedt kunstnere, tænkere og forfattere om at lade sig inspirere af. I helt nye tekster af blandt andre Laurie Anderson (US), Kim Leine (NO/DK), Henrik Saxgren (DK) og Sørine Steenholdt (GL) bliver både fortidens og fremtidens Arktis nærværende for læseren.
Bibliotekernes samlinger med alverdens skatte om fortidens Arktis har haft afgørende betydning for bogen. Gribende dagbøger, fantastiske fotografier, oplysende kortoptegnelser og bevægende breve, der alle vidner om en historisk og vedvarende fascination af det kolde nord. Historisk har det været livsfarligt at færdes på isen i Arktis, men trangen til at udforske polarregionerne var så stor, at man blev ved at tage på ekspeditioner med livet som indsats.
Fortidens mægtige og farefulde is står i stærk kontrast til nutidens smeltende is. Arktis er midt i en dramatisk forvandling og hviler i dag på et skrøbeligt fundament. I denne bog kan du opleve en samling af visioner og fortællinger om isens betydning for mennesket igennem flere hundrede år.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Arctic Imagination

Arctic Imagination