at du husker på det: noget om H.C. Andersen og Gud Forstør
Kategorier / sektioner:

at du husker på det: noget om H.C. Andersen og Gud (Bog, Hæftet)

Af: Bruno Rasmussen

Forlag: Unitas
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 117
Dato for udgivelse: 6-4-2006
Udgivelse: 1. udgave, 2006.
ISBN-13: 9788775177370
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2006
Første udgivelsesår: 2006
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

49,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

H.C. Andersens kristne tro og hans kendskab til Bibelen dukker gang på gang op i dagbøger og digte, erindringer og eventyr. Som regel må man lede forgæves efter kristendom og tro i de kendte eventyr som ´Prinsessen på ærten´, ´Fyrtøjet´, ´Kejserens nye klæder´ og ´Svinedrengen´, men i flere af de knap så kendte historier er fortroligheden med Bibelen og den kristne tro ganske tydelig.
Der er ingen tvivl om, at H.C. Andersen livet igennem var fortrolig med Gud. Han bad til Vorherre, var optaget af tro og velbevandret i Bibelen, og i mange af hans historier er der flere såvel direkte som indirekte citater fra Bibelen. H.C. Andersen var næppe selv nogen flittig kirkegænger, og han forholdt sig kritisk til præsternes forkyndelse og meninger, men han gjorde sig sine egne tanker om troen, og det gør netop hans historier endnu mere interessante.
I bogen præsenteres en lang række af H.C. Andersens tekster. I disse fremhæves det kristne grundsyn, de bibelske referencer og den urokkelige tro på Gud, der udgør fundamentet i mange af dem: selvbiografierne, digtene, salmerne, brevene, dagbøgerne, historierne og selvfølgelig eventyrene.
At du husker på det er velegnet til brug i studiekredse, men kan også med stort udbytte læses for egen fornøjelses skyld. Bogen forudsætter ikke noget dybere kendskab til H. C. Andersens bøger, men de mange uddrag fra og genfortællinger af hans værker - tilsat Bruno Rasmussens fortælleglæde og sans for gode pointer - vil helt sikkert vække lysten til at komme i gang.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

at du husker på det: noget om H.C. Andersen og Gud

at du husker på det: noget om H.C. Andersen og Gud