At læse og skrive i børnehaven (Hæftet, Dansk)

Af: Carina Fast

Forlag: Klim
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771294163
Udgave: 1. (15-04-2015)
Oplag: 1. (15-04-2015)
Første udgivelsesår: 2015
Serie: Literacy og læring
Indbinding: Hæftet
Originaltitel: Att läsa och skriva i förskolan
Omslagsillustrator: Christian Hvid
Oversætter: Connie Møller Christensen
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Børn vokser op i multimodale tekstverdener, som de lever i, udforsker og undrer sig over. Det gælder ikke mindst skriftsproget, som børnene meget tidligt er bevidste om. De genkender ord og imiterer bogstaver, de ’læser’ højt og kommunikerer gennem billeder, symboler og skriftsproglige udtryksformer. Det er vigtigt, at børnehaven imødekommer børnenes nysgerrighed og bygger videre på de erfaringer og den viden, børnene kommer med. Denne bog præsenterer Carina Fasts forskningsstudie fra børnehaven Planten. I ord og billeder lader hun børn og pædagoger komme til orde og viser sammenhængen med teorier om børns læse- og skriveudvikling.
På Planten er det ikke ambitioner om at lære børnene at læse og skrive, men børnenes nysgerrighed på skriftsproget, der styrer arbejdet. Gennem leg og fortællinger, billeder og teknologi deltager børnene i kreative læse- og skriveaktiviteter, der styrker selvfølelsen og børnenes identitet som læsere og skrivere.
Bogen henvender sig til praktiserende pædagoger og pædagogstuderende på grund- efter og videreuddannelsesniveau, men kan i øvrigt læses af alle med interesse for mindre børns læse- og skriveudvikling.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

At læse og skrive i børnehaven

At læse og skrive i børnehaven