Nedsat pris! At stå i det åbne: dannelse gennem filosofisk undren og nærvær Forstør

At stå i det åbne: dannelse gennem filosofisk undren og nærvær (Bog, Hæftet)

Af: Finn Thorbjørn Hansen

Forlag: Hans Reitzel
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 479
Dato for udgivelse: 6-5-2008
Udgivelse: 1. udgave, 2008.
Illustrator: Eva Wulff
Redaktion: Tom Havemann
ISBN-13: 9788741202068
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay
Ophavsangivelse: Finn Thorbjørn Hansen
År for denne udgave: 2008
Første udgivelsesår: 2008
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 5

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
443,00 kr
pdf, drm
298,30 kr

443,00 kr

-57,00 kr

Vejl. pris: 500,00 kr

Fragtfri

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I At stå i det åbne - Dannelse gennem filosofisk undren og nærvær retter Finn Thorbjørn Hansen blikket mod, hvad det vil sige at stå i et undringsfællesskab, og redegør for, hvordan den filosofiske undren kan være en vej til en større forståelse for den eksistentielle og dannelsesmæssige dimension i vejledning og undervisning. Bogen retter en grundlæggende kritik mod den vidensorienterede og socialkonstruktivistiske læringsteori og præsenterer en ny værensorienteret vejlednings- og dannelsesforståelse, der sætter professionsudøverens evne til at stå i et nærvær og en undren centralt. Med konkrete eksempler og øvelser i filosofisk praksis viser forfat­teren, hvordan et sådant undringsfællesskab kan blive til i undervisningen og vejledningen. Bogen er således forsynet med et appendiks med filosofiske øvelser til brug i pædagogisk sammenhæng. 
At stå i det åbne henvender sig til undervisere, vejledere, sygeplejersker, konsulenter, coaches og ledere, der ønsker at trække på philo-sophia - i betydningen kærlighed til visdom og skønhed - som en afgørende motivations­faktor for læring og dannelse. 
Finn Thorbjørn Hansen er ph.d. og cand.mag. og ansat som lektor i vejledning ved Institut for Curriculumforskning, Danmarks Pædagogiske Universitetsskole ved Aarhus Universitet. Han er bl.a. kendt i Danmark for at have præsenteret "filosofisk vejledning" og som fortaler for eksi­stens­­pædagogikken. Han er desuden formand for Dansk Selskab for Filosofisk Praksis og har skrevet adskil­lelige artikler og bøger inden for det pædagogisk-filosofiske område. På Hans Reitzels Forlag har han tidligere udgivet Det filosofiske liv (2002).

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

At stå i det åbne: dannelse gennem filosofisk undren og nærvær

At stå i det åbne: dannelse gennem filosofisk undren og nærvær