Nedsat pris! At teste børn og unge: om testmetoder i den psykologiske undersøgelse Forstør

At teste børn og unge: om testmetoder i den psykologiske undersøgelse (Bog, Hæftet)

Forlag: Hans Reitzel
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 287
Dato for udgivelse: 31-1-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
Oversætter: Ole Thornye
Medforfattere: Ann-Charlotte Smedler, Eva Tideman
ISBN-13: 9788741254289
Produkt type: Bog
Bidragyder: Dorte Damm
Forord: Anegen Trillingsgaard
Ophavsangivelse: Ann-Charlotte Smedler, Eva Tideman
Originaltitel: At testa barn och ungdomar
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Svensk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

291,45 kr

-13%

Vejl. pris: 335,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

At teste børn og unge er en unik grundbog i psykologisk testning og undersøgelse af børn og unge. Bogen er en opdateret og udvidet udgave af den svenske klassiker Att testa barn, og er forsynet med et dansk forord af professor Anegen Trillingsgaard. 
Forfatterne forklarer i hvilken sammenhæng det kan være aktuelt at teste børn og unge, og giver en grundig præsentation af relevant psykometri samt principperne bag valg af testmetode. En række centrale test præsenteres med grundige kommentarer: udviklings- og intelligenstest, specifikke funktionstest og personlighedstest.
Ud fra deres mangeårige erfaring beskriver forfatterne hvad man skal være opmærksom på i den praktiske testsituation, hvordan man kan øve på testning, og hvordan forskellige testresultater kan tolkes. I bogen beskrives også hvordan man giver feedback på undersøgelsesresultater - i skriftlige psykologudtalelser og i samtaler. Et særligt kapitel er viet testning af børn med anden sproglig og kulturel baggrund. 
Test er et hjælpemiddel der kræver solide psykologiske kundskaber og kritisk tænkning for at kunne bruges på den rigtige måde. Forfatterne gør sig derfor til fortalere for et helhedssyn og understreger at testresultater bør vejes sammen med al anden information om barnet eller den unge. Bogen henvender sig til studerende på psykologistudiet og uddannelser inden for neuropsykologisk testning, til praktiserende psykologer samt andre der ønsker at vide mere om psykologisk testning og undersøgelse af børn og unge.  
Ann-Charlotte Smedler er aut. psykolog og docent i psykologi ved Stockholms Universitet, hvor hun underviser på psykologistudiet. Hun er forfatter til Att testa barn og er medredaktør af Vår tids psykologi. 
Eva Tideman er aut. psykolog, specialist i klinisk psykologi og neuropsykologi samt fil. dr. i psykologi. Hun underviser på psykologistudiet ved Lunds Universitet og har oversat og bearbejdet psykologiske test til svenske forhold. 
Anegen Trillingsgaard er adj. professor, cand.psych. ved Aarhus Universitet.  

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

At teste børn og unge: om testmetoder i den psykologiske undersøgelse

At teste børn og unge: om testmetoder i den psykologiske undersøgelse