Nedsat pris! Autisme: en gådes afklaring Forstør
Kategorier / sektioner:

Autisme: en gådes afklaring (Bog, Hæftet)

Af: Uta Frith

Forlag: Hans Reitzel
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 291
Dato for udgivelse: 19-1-2005
Udgivelse: 2. udgave, 2005.
Oversætter: Ole Lindegård Henriksen
ISBN-13: 9788741223537
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Grazyna Schindler
Illustrationsangivelser: ill.
Originaltitel: Autism
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 2
Oplag: 4

2 - 5 hverdage

287,10 kr

-13%

Vejl. pris: 330,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Gennemrevideret og nyoversat udgave af den internationale klassiker, der i starten af 1990´erne revolutionerede synet på autisme.
Den første udgave af Autisme: en gådes afklaring blev hurtigt en klassiker, fordi den fremlagde den første tilfredsstillende psykologiske redegørelse for, hvad der sker i et autistisk menneskes sind. I Uta Friths lettilgængelige og engagerede sprog skitseres bl.a. de udviklingstendenser, der har præget de senere års neuropsykologiske forskning, og som har medført en voksende viden om det neurologiske grundlag for autismen.
Forfatterens udgangspunkt er, at nøgleproblemerne ved autisme er en manglende evne til at erkende og reflektere over tanker (Theory of Mind), samt en manglende evne til at integrere enkeltstående informationselementer til sammenhængende helheder (central kohærens). Bogen beskriver, hvordan der på dette grundlag kan opstå problemer vedrørende kommunikation, social interaktion og fleksibilitet, efterhånden som den menneskelige udviklings komplekse interaktionsmønster udfolder sig.
Fagfolk vil side for side kunne finde bogen tankevækkende, og den vil også gennem sin klare og enkle fremstilling kunne læses af andre med interesse for emnet, bl.a. pårørende til mennesker med autisme.
Uta Frith er professor på Institute of Cognitive Neuroscience, University College, London. Hun var den ledende skikkelse i den gruppe af forskere, der lancerede hypotesen om manglende mentaliseringsevne ved autisme - en hypotese, der har vist sig uhyre anvendelig ikke blot i autismeforskningen, men i psykologisk forskning generelt.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Autisme: en gådes afklaring

Autisme: en gådes afklaring

Kunder, der købte denne vare, købte også