Nedsat pris! B-bogen: din grundbog om politik, økonomi og velfærd Forstør
Kategorier / sektioner:

B-bogen: din grundbog om politik, økonomi og velfærd (Bog, Hæftet)

Forlag: Columbus
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 198
Dato for udgivelse: 1. kvartal 2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
Medforfattere: Oliver Boserup Skov, Richard Bundsgaard
ISBN-13: 9788779700819
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
Ophavsangivelse: Oliver Boserup Skov, Richard Bundsgaard
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 3

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

232,40 kr

-17%

Vejl. pris: 280,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Bogens udgangspunkt er på en ny måde og ud fra et nyt didaktisk koncept at ramme den danske gymnasieungdom, hvor den er. I en erkendelse af, at vi lever i en tid, hvor størstedelen af eleverne ikke har samfundsfag som omdrejningspunkt i deres tilværelse.
Fester, fjernsyn og arbejde optager en stor del af elevernes tid, hvorfor vi har set det som en mission at prøve at udvikle en bog, der inviterer og motiverer eleverne til, i deres sparsomme fritid, at læse samfundsfagslektien. En grundsten i konceptet er tanken om såkaldte ´mundrette bidder´, hvor eleverne skal læse fire til syv sider som lektie til hvert undervisningsmodul frem for det dobbelte. Selvom eleverne skal læse mindre, er kernestoffet i højsædet og leveret på en kort og interessant facon – for eksempel starter hvert kapitel med en begrundelse for, hvorfor man skal læse lektien og hvad det kan bruges til, og afsluttes med de såkaldte fede ord.
Indholdet dækker de traditionelle begreber i såvel politik som økonomi. Bogen er inddelt i tre temaer, der arbejder på tværs af de to discipliner.
Tema 1 ´Hvor ligger magten?´ omhandler bl. a. demokrati, folketingets rolle, EU institutioner, magtbegrebet og menneskerettigheder.
Tema 2 ´Velfærdsdanmark – ideologi i en politisk virkelighed?´ omhandler aspekterne, politiske ideologier, velfærdsmodeller og den empiriske vælgeradfærd.
Tema 3 ´Samfundsøkonomi – kan fremtidens danske velfærd sikres?´ omhandler de samfundsøkonomiske mål (herunder konjunktururet), de økonomiske politikker og EUs betydning herfor, velfærdsstatens udfordringer og fremtidige udvikling. Kernestofsmæssigt dækker B-bogen disciplinerne politik og økonomi.
Bogen dækker på den måde de mere interessede samt de mindre interessede samfundsfagselevers behov. En væsentlig intention med bogen er at kombinere det konkrete specifikke kernestof med udbredt anvendelse af supplerende. Hertil kan den omfattende hjemmeside bistå såvel lærere som elever.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

B-bogen: din grundbog om politik, økonomi og velfærd

B-bogen: din grundbog om politik, økonomi og velfærd