Nedsat pris! Balancekunstneren: Harald Westergaard, kirkesagn og det sociale spørgsmål 1878-1907
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Balancekunstneren: Harald Westergaard, kirkesagn og det sociale spørgsmål 1878-1907 (Bog, Dansk)

Af: Lars Schädler Andersen

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788776745752
Udgave: 1. (03-05-2012)
Oplag: 1. (03-05-2012)
Første udgivelsesår: 2012
Serie: University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences
Sideantal: 383

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Harald Ludvig Westergaard (1853-1936) var en markant skikkelse i Københavns akademiske og kirkelige verden fra slutningen af 1880´erne og flere årtier frem. Som professor i statsvidenskab stod han bag en modernisering af det statsvidenskabelige studium på Københavns Universitet og introducerede de nyeste videnskabelige landvindinger inden for statistik og økonomi. Hans socialstatistiske arbejder fik stor betydning for periodens økonomiske og socialpolitiske debat og lovgivning.
Ved siden af den akademiske karriere var Harald Westergaard den ubestridte leder af den københavnske kirkesag, Kirkefondet, der i hans levetid opførte mere end 30 kirker i hovedstaden. Det gav ham et eftermæle som en af det moderne kirkelivs mest indflydelsesrige lægmænd. Livet igennem var han stærkt optaget af den britiske »kristne socialisme«, der blev den livsanskuelse, inden for hvilken det var muligt at forene et mangesidigt samfundsmæssigt engagement.
Biografien giver for første gang en samlet skildring og analyse af Harald Westergaards indsats, hvor han som en balancekunstner opererede i spændingsfeltet mellem politik, religion og videnskab i det moderne gennembruds periode. Til tider som enfoldig idealist og andre gange som magtstræbende strateg. Hans arbejde bar præg af utrættelige forsøg på at finde svar på tidens store spørgsmål: tro og fornuft, kirke og stat, videnskab og politik.

Anmeldelser (0)