Nedsat pris! Balladen om det fordømte hav
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Balladen om det fordømte hav (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Hugo Pratt

Forlag: Faraos Cigarer
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Serietitel: Corto Maltese - En Hugo Pratt klassiker
Sideantal: 199
Dato for udgivelse: 13-3-2012
Udgivelse: 2. udgave, 2012.
Nr. i serien: Bind: 12,
Oversætter: Lorens Juul Madsen
Redaktion: Christopher Ouzman
ISBN-13: 9788791976858
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: alle ill. i farver
Tegner: Hugo Pratt
Originaltitel: Una Ballata del mare salato
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 1977
Originalsprog: Italiensk
Udgave: 2
Oplag: 1

Levering inden jul: OK

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Tiden er 1915 og 1. verdenskrig raser med uanet styrke. Fra en ø i Stillehavet regere den grusomme munk, men hvem er denne mystiske munk. Dette er den første Corto Maltese Historie og det er stadigvæk noget af det ypperste der er skabt grafisk... Velkommen til et mesterværk som ændrede tegnserien for altid!
Den første Corto historie som Pratt skrev i 67. »Bundet til en tømmerflåde ligger den arme Corto og brænder i det salte hav og minsandten om det ikke er den kære Rasputin som fisker ham op...«
En sømand fødes
Da Pratt i 1967 påbegyndte sin rejse sammen med Corto Maltese, vidste han ikke at denne for altid ville ændre hans status i tegneserieverdenen.
Med Corto Maltese rykkede Pratt ind i tegneserieverdenens udødelige skatkammer og dannede skole indenfor tegneseriekunsten. Pratt var en fantastisk grafiker, men han var på ingen måde den første, der havde arbejdet seriøst med det Sort/Hvide emne, Milton Caniff, Pratts eget store forbillede havde gjort det længe før, ej heller var hans historier noget helt nyt.
Den litterære Pratt
Pratt lånte fra højre og venstre og han kunne sine klassikere, hvad enten der var tale om film med Douglas Fairbanks eller bøger af forfattere som Joseph Conrad eller T.E Lawrence . Det Pratt formåede var at skabe en god historie som så ´tilfældigvis´ var eminent illustreret.
Når man læser en Corto Maltese, sidder man tit tilbage med en smag af, at dette næsten er for fantastisk til at være sandt og det er fuldstændigt rigtigt, for HP krydrede uden blusel til kilde korrekthed sine historier med opdigtede personer som foregav at være troværdige kilder.
Pratt ville skrive en god historie og til dette brugte han alle de værktøjer han havde til rådighed. Pratt foregav ikke at være historiker, men han brugte det som en ramme for en pointe. Den Tyske stillehavsflådes endeligt er ikke grebet ud af den blå luft og dette var en konflikt, som han har brugt en del tid på - Pratt elskede krigshistorie og før han slog igennem levede han bl.a af at tegne til commandoserien og andre krigs pocketblade. Det er en lille genialitet at blande en pirat ind i første verdenskrig, som ydermere er af engelsk afstamning og som hjælper den tyske side! Når man så dertil lægger HP´s interesse for andre kulturer, ja så får man en dybde og nuance, som en god historie fortjener.
Forfatter / Tegner Hugo Pratt
Hugo Pratt blev født i 1927 i Rimini, Italien, men han voksede op i Venedig. Hans farfar, Joseph, var englænder og morfaderen var Marrano-jøde. Med andre ord var Corto Malteses fader født som en kosmopolit. Da Hugo Pratt blev fjorten, flyttede familien til Etiopien, som led i bestræbelserne på at få et ´Pax Romanum´ havde Mussolini erklæret de allierede krig i Afrika, og Hugo Pratts fader, der var fascist, så en karrieremulighed i Abyssinien, som dengang var en italiensk koloni.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Balladen om det fordømte hav

Balladen om det fordømte hav