Barnets sprogtilegnelse og pædagogisk praksis: en introduktion Forstør

Barnets sprogtilegnelse og pædagogisk praksis: en introduktion (Bog, Hæftet)

Af: Justin Markussen-Brown

Forlag: Turbine Akademisk
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Studieserien
Sideantal: 155
Dato for udgivelse: 13-2-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
ISBN-13: 9788740614909
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

188,70 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Gode sprogfærdigheder er vigtige for barnet. Sprog gør, at børn kan indgå i fællesskaber, kan forklare deres meninger og tanker, kan stille spørgsmål om deres omverden - og forstå svarene. Et begrænset talesprog kan omvendt skabe problemer og blandt andet begrænse barnets forudsætninger for gode læsefærdigheder. Pædagogen spiller en vigtig og central rolle i barnets sprogtilegnelse, da man som pædagog har mulighed for at understøtte en sproglig udvikling i den periode af barnets liv, hvor det såkaldte sprogvindue står åbent.
Denne bog guider læseren igennem barnets rejse fra sprogløst spædbarn til konstantspørgende fireårig, hvis udtale og grammatik er nærmest fejlfri. Bogen lægger ud ved barnets før-sproglige stadium, hvor kommunikation består af mange andre udtryk end sprog og bevæger sig over barnets tilegnelse af fonologi, leksikon og grammatik. Den behandler desuden emner som tosprogethed og preliteracy hos førskolebarnet i dagtilbud. Efter hvert kapitel giver forfatteren forslag og anbefalinger til pædagogisk praksis.
Bogen har sit teoretiske afsæt i lingvistikken og henvender sig til pædagogisk personale og pædagogstuderende, der ønsker en videnskabelig og evidensbaseret forståelse af sprogtilegnelse. Desuden vil dagplejere og andre, der arbejder med småbørn, finde bogen relevant i forhold til deres understøttelse af barnets sprog.
Om forfatteren
Justin Markussen-Brown er dansk-canadisk lingvist og har forsket i danske pædagogers sprogpædagogiske praksis og i effekten af efteruddannelse i sprogpædagogisk praksis. Hans ph.d.-afhandling nåede i top 5 i ph.d.-Cup i 2015, og Justin er kendt for sin letforståelige og tilgængelige formidling af sprogtilegnelsens kompleksitet.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Barnets sprogtilegnelse og pædagogisk praksis: en introduktion

Barnets sprogtilegnelse og pædagogisk praksis: en introduktion