Nedsat pris! Bedrageri for begyndere: mit lynkursus i international diplomati Forstør
Kategorier / sektioner:

Bedrageri for begyndere: mit lynkursus i international diplomati (Bog, Hæftet)

Af: Michael Soussan

Forlag: People sPress
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 418
Dato for udgivelse: 9-9-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Oversætter: Morten Andersen
ISBN-13: 9788771595888
Produkt type: Bog
Originaltitel: Backstabbing for beginners
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

232,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 299,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

»Jeg fik job i det største humanitære program i FN´s historie. Det vistesig også at være det mest korrupte program i FN´s historie.« 


Som 24-årig lander danske Michael Soussan et drømmejob hos FN. Han skal arbejde for Olie-for-Mad-programmet, den hidtil største humanitære operation i organisationens historie. Hans mission er at redde sultende irakiske børn, der dør som fluer under den internationale handelsembargo mod Saddam Hussein. Men da Soussan først finder sin plads i det snirklede FN-bureaukrati, bliver det klart, at hans arbejde også handler om at facilitere et pilråddent samarbejde mellem tusindvis af vestlige virksomheder og diktatoren i Bagdad. 


Efter nogle år med Olie-for-Mad begynder rygterne at løbe om "after sales services" og returkommissioner for milliarder, mens en hær af FN-diplomater kæmper for at holde låget på gryden. Indtil Michael Soussan den 8. marts 2004 går han til bekendelse i en klumme i Wall Street Journal. Som den første FN-insider står han frem og bevidner skandalen og dens rystende omfang. En uge senere tager Kofi Annan affære og udpeger den tidligere verdensbankschef Paul Volcker til at lede en storstilet efterforskning, hvis resultater ledte til retssager og kastede smuds på stribevis af hæderkronede virksomheder, også danske som Novo Nordisk og Grundfos. 


Bedrageri for begyndere er en sandfærdig og uafrystelig beretning om hykleriet i hjertet af verdens mest idealistiske organisation. Men først og fremmest er det en tankevækkende og dybt vedkommende erindringsbog, fortalt af ung mand, der gennemlevede syndefaldet på første hånd. 


Michael Soussan arbejder i dag som journalist og har dækket krigene i Irak og Afghanistan og senest kampen mod Islamisk Stat. Soussan har desuden undervist i internationale forhold ved New York University.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Bedrageri for begyndere: mit lynkursus i international diplomati

Bedrageri for begyndere: mit lynkursus i international diplomati