Beethovens hår: en sand beretning Forstør
Kategorier / sektioner:

Beethovens hår: en sand beretning (Bog, Indbundet)

Af: Russell Martin

Forlag: Haase
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 239
Dato for udgivelse: 4-7-2002
Udgivelse: 1. udgave, 2002.
Oversætter: Peter Dürrfeld
ISBN-13: 9788755911833
Produkt type: Bog
Originaltitel: Beethoven's hair
År for denne udgave: 2002
Første udgivelsesår: 2002
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

29,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Beretningen om Beethovens hår begynder så at sige ved historiens slutning. To Beethoven-entusiaster køber i 1994 en hårlok hos Sotheby's i London, som påstås at stamme fra Beethoven. De sætter sig for at spore hårlokkens oprindelse for at få svar på, om håret virkelig stammer fra den berømte komponist. Og hvis det gør - kan moderne videnskabelige analyser så give svar på de mange spørgsmål om Beethovens berømte dårlige helbred, hans døvhed og alt for tidlige død?
Den amerikanske forfatter og journalist, Russell Martin, beretter i Beethovens hår om detektivarbejdet med at få fastslået, hvor hårlokken stammer fra. Vi føres tilbage til 1827, da Ludwig van Beethoven ligger for døden; en ung tysk musiker, Ferdinand Hiller, kommer for at tage afsked med mesteren. Efter Beethovens død klipper Hiller en hårlok af den afdøde til minde om det store geni, og relikviet bliver i Hiller-familien i mange år. Mere end et århundrede senere ender hårlokken i Gilleleje, hvor den danske læge Kay Fremming kommer i besiddelse af den i forbindelse med, at han hjælper jøder med at flygte til Sverige.
Beethovens hår er en anderledes tilgang til Beethovens liv med glimt fra to århundreders kulturhistorie og et indblik i moderne retspatologi.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Beethovens hår: en sand beretning

Beethovens hår: en sand beretning