Nedsat pris! Begge dele Forstør
Kategorier / sektioner:

Begge dele (Bog, Hæftet)

Af: Ali Smith

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 192
Dato for udgivelse: 15-8-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Oversætter: Ninna Brenøe, Pia Juul
ISBN-13: 9788779737259
Produkt type: Bog
Originaltitel: How to be both
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
228,75 kr

228,75 kr

-23.5%

Vejl. pris: 299,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Som hun har for vane, har Ali Smith begået en legende, men også alvorlig og bevægende roman, hvor intet helt er, som det ser ud. Det er to historier, der slynger sig ind og ud af hinanden, en lag på lag-fortælling - lidt som når der under den færdige fresko dukker en oprindelig skitse op. Romanen falder i to dele, der kan læses i vilkårlig rækkefølge, som selvfølgelig giver en meget forskellig oplevelse - så det er i den grad op til læserne selv at vælge, hvor de vil begynde. 
Francesco del Cossa, der godt nok er født kvinde, men lever som mand, kæmper for at skabe sig et navn som fresko-maler i renæssancens Italien. Han bliver hyret til en opgave i Este-familiens nybyggede Palazzo Schifanoia i Ferrara. Her skal han sammen med andre malere lave tolv paneler i fresko, allegorier over årets måneder. Fem hundrede år senere står Francesco foran sit portræt af Sankt Vincent Ferrer på National Gallery i London og ser en dreng (eller er det en pige?) stå og studere det.
I vores tids Cambridge sørger en ung teenagepige, Georgia kaldet George, over sin nyligt afdøde mor. Hun tænker på sin mors særheder, hendes overbevisning om, at hun blev overvåget af sikkerhedstjenesten, hendes krøllede hjerne og ordspil, hendes distancerende ironi. Hun tænker på hendes kærlighed til George og hendes lillebror, og deres liv sammen. Hun mindes dengang, de var på ferie i Ferrara og så de smukke freskoer i Palazzo Schifanoia - "Paladset som jager kedsomheden på flugt".
Ali Smith (f. 1962) debuterede i 1995 med den prisbelønnede novellesamling Free Love and Other Stories. Hun har været finalist til Booker-prisen og Orange-prisen to gange og blev tildelt Whitbread-prisen for romanen The Accidental (dansk oversættelse En fremmed flytter ind, 2006). På dansk udkom senest romanen I MILES OMKREDS (2013).

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Begge dele

Begge dele