Being American: Identity, politics and contemporary society
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Being American: Identity, politics and contemporary society (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Mette Holm

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788702293296
Udgave: 2. (05-02-2020)
Oplag: 1. (05-02-2020)
Første udgivelsesår: 2016
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 152
Omslagsgrafiker: Karen Christensen
Illustrator: Martin Bassett
Tegnet af: Karen Christensen
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
262,80 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Bogen er en grundbog om det amerikanske samfund og kultur målrettet elever og kursister på stx, hhx, htx og hf på A- og B-niveau.

Amerikanerne er på mange måder et både fascinerende og kontrastfyldt folk. Det er et ungt folkefærd, der igennem de sidste ca. 240 år er smeltet sammen af de mange forskellige kulturer, folkefærd og etniciteter, der er søgt til landet med de mange muligheder. 322 millioner amerikanere bor i dag i 50 stater på tværs af syv tidszoner, og de er knyttet tæt sammen af patriotisme, frihedstrang og troen på muligheder på trods af deres mange forskelligheder.

Being American viser ud fra forskellige samfundsfaglige vinkler, hvad det vil sige at være amerikansk i dag i et land præget af kontraster, stærke holdninger, forskellige kulturer, immigration og stærke finansielle interesser. Bogens fem kapitler belyser centrale, aktuelle temaer i den amerikanske samfundsdebat: Identitet, det politiske system, præsidentvalg, uddannelse, velfærd og sociale forhold, etnicitet og immigrationen fra især syd.

2. udgave af Being American er blevet revideret, så de nyeste statistikker og politiske og samfundsmæssige ændringer er med. To af fokusartiklerne er blevet skiftet ud, links er opdaterede, og nogle af arbejdsspørgsmålene er blevet ændret. 

Being American er skrevet af en særdeles vidende og velformidlende forfatter, der har været bosat i USA i flere år, og Mette Holm har dermed et indgående kendskab til landet og dets indbyggere. Til hvert kapitel er udvalgt en fokusartikel, der sætter den indledende ramme, og kapitlerne afsluttes af arbejdsspørgsmål af både skriftlig og mundtlig karakter.

Being American er fortrinsvis rettet mod undervisningen i engelsk og samfundsfag på det gymnasiale niveau, fx til den daglige undervisning i samfundsfaglige studieretninger og til studieretningsprojekter. Bogen er også velegnet til tværfagligt arbejde og større skriftlige opgaver på stx, hf, hhx og htx.

Anmeldelser (0)