Bevægelseshandicap: en håndbog om muligheder og begrænsninger (Bog)

Forlag: Videnscenter for Bevægelseshandicap
Sprog: Dansk
Sideantal: 66
Dato for udgivelse: 8-8-2000
Udgivelse: 1. udgave, 2000.
ISBN-13: 9788790306069
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2000
Første udgivelsesår: 2000
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Forlaget skriver: Ikke på lager lige nu. Leveringstid 1-2 uger.

50,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Gruppen af mennesker med bevægelseshandicap består af mange forskellige handicapgrupper og dækker over et stort antal diagnoser og variationer af funktionsnedsættelser. Den eksisterende litteratur på området tager derfor ofte primært udgangspunkt i konkrete diagnoser, sygdomme og funktionsnedsættelser.
Håndbogen Bevægelseshandicap (1996) er et forsøg på at samle og formidle den grundlæggende viden om bevægelseshandicap på tværs af specifikke handicapgrupper. Bogen sætter fokus på såvel muligheder som begrænsninger for mennesker med bevægelseshandicap.
Håndbogen er inddelt i fire hovedafsnit, som i overbliksform beskriver både generelle og specifikke aspekter af bevægelseshandicap: Først gennemgås en række årsager til bevægelseshandicap. Dernæst beskrives nogle af de faktorer, der ligger til grund for, at mennesker mestrer deres handicap forskelligt. Siden følger en beskrivelse af situationer og sammenhænge, hvor mennesker med bevægelseshandicap har anderledes forudsætninger og vilkår end ikke-handicappede, og en beskrivelse af hvilken indsats, der er behov for. Håndbogens sidste afsnit handler om hjælpemuligheder, som stilles til rådighed for mennesker med bevægelseshandicap. Under afsnittet "Få mere at vide" findes henvisninger til relevante adresser, litteratur mv.
Bevægelseshandicap er tænkt som undervisningsmateriale på uddannelsesinstitutioner, som f.eks. seminarier, sygeplejeskoler, ergo- og fysioterapeutskoler og de sociale højskoler. Håndbogen kan desuden anvendes som vidensgrundlag for medarbejdere i forvaltninger, institutioner og organisationer, som har arbejdsopgaver i forhold til mennesker med bevægelseshandicap. Men også andre med interesse for emnet kan søge viden i bogen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Bevægelseshandicap: en håndbog om muligheder og begrænsninger

Bevægelseshandicap: en håndbog om muligheder og begrænsninger