Nedsat pris! Billedkunst Forstør

Billedkunst (Bog, Hæftet)

Forlag: Klim - i samarbejde med Læremiddel.dk
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Mål og midler
Sideantal: 215
Dato for udgivelse: 15-5-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Medforfattere: Knud Erik Christensen, Henrik Marxen, Keld Skovmand
ISBN-13: 9788771296709
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

260,95 kr

-13%

Vejl. pris: 299,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

´Billedkunst´ i serien ´Mål og midler´ udforsker centrale og grundlæggende problemstillinger for en didaktisk forståelse af læremidler til skolens billedkunstundervisning. Billedfaget har ændret sig markant over de seneste godt hundrede år - fra faget hed Tegning i første halvdel af 1900-tallet, over Formning i 60´erne til 90´erne og til faget Billedkunst, som nu udfordres af et stadigt bredere billedbegreb, efterhånden som betydningen af visualitet i samfundet øges. Bogen illustrerer denne udvikling via en række tidstypiske læremidler.
Desuden rummer bogen analyser af både læreplaner og læremidler til billedkunstundervisningen. At sammenholde læreplaner og læremidler og se dem i historisk perspektiv gør det muligt at reflektere over og diskutere fag, fagdidaktik og undervisning. Et andet væsentligt perspektiv er analyserne af ´Forenklede Fælles Mål´, som vi sammenligner med læreplanerne i Ontario og Norge, hvor man finder andre former for målstyring end den, der i øjeblikket gøres gældende i Danmark.
Bogens kapitler bindes sammen af en narrativ struktur, hvor vi følger tre billedkunstlærere i deres møde med læreplanen og forskellige typer af læremidler. Et væsentligt mål med bogen er, at den bliver anvendelsesorienteret. Derfor følger vi også de tre lærere i forbindelse med analyse og brug af læremidlerne. I hvert kapitel formidles forskellig slags viden om læreplaner og læremidler inden for billedfaget. Undervejs i bogen er der blokke af arbejdsspørgsmål til læserens egen refleksion og videre studie på læreruddannelsen eller i lærerpraksis.
Det nationale videncenter for læremidler, Læremiddel dk, har gennemført et større udviklingsprojekt med fokus på forholdet mellem læreplaner, læremidler og skolens praksis. Resultatet er udgivelsesserien ´Mål og midler´, der præsenterer analyser af både læreplaner og læremidler i fagene.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Billedkunst

Billedkunst