Forstør
Kategorier / sektioner:

Biodiversitet 1-2

Forlag: Aalborg Universitetsforlag
Format: Flerbindsværk
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 19-6-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
ISBN-13: 9788773079539
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

171,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Emnet for afhandlingen er menneskers forhold til og tolkninger af den levende verdens mangfoldighed, som er under stadigt større pres fra menneskelige aktiviteter. Det grundlæggende spørgsmål er, hvordan vi som mennesker teoretisk, kulturelt og etisk forholder os til den biologiske diversitet, vi er omgivet af. Hvordan deler vi den op? Hvilke kulturelle genrer har historisk udviklet sig omkring den? Hvordan forholder vi os etisk til diversiteten?
Afhandlingens første del undersøger de forskellige måder, den biologiske forskellighed kan opdeles og er blevet opdelt på. Det overordnede spørgsmål er, hvordan mennesker teoretisk håndterer den biologiske mangfoldighed. hvilke slags forskelligheder er så interessante, at der har udviklet sig særlige teoretiske traditioner omkring dem?
Afhandlingens anden del har diversitetens værdi og betydning som emne. Spørgsmålet er, hvad der kan begrunde beskyttelse og bevarelse af biologisk forskellighed. Er det primært den menneskelige nytte, som gør det fornuftigt at gå mere forsigtigt frem? Eller er der andre slags værdier på spil? Hvad har mennesker tænkt og gjort i forhold til forskelligheden af organismer omkring os?

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Biodiversitet 1-2

Biodiversitet 1-2