Blik for køn: Kønsdiskurser, hate speech, queerteori
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Blik for køn: Kønsdiskurser, hate speech, queerteori (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Ditte Campion

Forlag: Dansklærerforeningens Forlag
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788772111308
Udgave: 3. (07-02-2020)
Oplag: 1. (16-03-2020)
Første udgivelsesår: 2016
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 205
Omslagsgrafiker: Dorte Cappelen
Omslagsillustrator: Grant Lamos IV/Contributor. Getty Images
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
337,00 kr
337,00 kr

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Blik for køn – kønsdiskurser, hate speech, queerteori er en lærebog, der handler om køn, og hvordan begrebet kan behandles danskfagligt ud fra den videnskabsteoretiske retning socialkonstruktivisme. Teorien udfordrer elevernes forforståelse og åbner deres øjne for, at køn ikke blot handler om biologi, men udgør en kampplads for forhandlinger af identitet, magt og normalitet. Køn er en kompleks social og sproglig konstruktion.

Bogens didaktiske princip er øvelsesbaseret. Fra start til slut veksles der løbende mellem teoretisk introduktion og øvelser til implementering af teorien. Herigennem opbygger eleverne et fagligt, akademisk begrebsapparat, der sætter dem i stand til at analysere og diskutere problemstillinger vedrørende køn, seksualitet, identitet, sprog og magt. Øvelserne går på tværs af danskfagets tre stofområder og åbner op for interessante diskussioner i klassen. Fokus er på diskursanalyse, hate speech og queerteoretisk analysemetode.

Analysematerialet omfatter avis- og ugebladsartikler, reklamer, noveller, film, reality-tv, sangtekster, hjemmesider, memes, kunstfotos samt litterære kanontekster. Gennem arbejdet med teksterne trænes eleverne analytiske kompetencer og metodebevidsthed.

Via koblingen af hverdagstemaet køn og teoristof på universitetsniveau rammer eleverne hurtigt de højeste taksonomiske niveauer på en legende og lystbetonet måde. 

Bogen er velegnet som afsæt for tværfaglige samarbejder med samfundsfag, engelsk, historie, psykologi, mediefag, filosofi, billedkunst og biologi.

3. udgave af Blik for køn - kønsdiskurser, hate speech, queerteori er opdateret med nye stiloplæg, der matcher de nye eksamensgenrer på de gymnasiale uddannelser.

Anmeldelser (0)