Nedsat pris! Blomsterbørn: Livet i landkollektiverne
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Blomsterbørn: Livet i landkollektiverne (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Bernt Stubbe Østergaard

Forlag: Indblik
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793664531
Udgave: 1. (07-11-2019)
Oplag: 1. (07-11-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Hardback
Sideantal: 320
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Blomsterbørn, hippier, flippere ... kært barn har mange navne!


Blomsterbørn blev den danske betegnelse for flowerpowergenerationen, der voksede op i 60'erne og 70'erne. De flyttede i kollektiv og forlangte nedrustning, sagde nej til atomkraft, gik ind for ligestilling mellem kønnene, fri kærlighed og stop for forurening og rovdrift på naturens resurser. Med idealer hentet fra utopisk socialisme og ansvarsfuld anarkisme kæmpede de for kærlighed og fred. 


Efter de voldsomme studenteroprør i 1968 sprang masser af "blomster" ud, og hundredtusindvis af unge flyttede i nye boformer og indgik i tættere fællesskaber, der understøttede megen social og politisk aktivisme. Mange slog sig ned på lange for at realisere drømmen om selvforsyning og giftfri mad, og en stor del af deres kampe og erfaringer er stadig højaktuelle i dag, hvor den truende klimakatastrofe kalder på fundamentale ændringer i vores forbrugsmønstre, skift til vedvarende energikilder og omlægning af det danske landskab til øget grønsagsproduktion og meget mere skov.


Lær af historien og flyt med ind i blomsterbørnenes liv på landet. BLOMSTERBØRN - LIVET I LANDKOLLEKTIVERNE tager læseren med til et blomstrende årti, hvor mange af nutidens kampe blev indledt. Det er en opfordring til alle, især de unge, om at tænke frit, og selv tage fat på at ændre verden. 

Anmeldelser (0)