Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Bønder og badegæster: Glæder og sorger på en strandfogedgård i Fjand (Bog, Hardback)

Af: Mikael Bramsen

Forlag: Forlaget Profil
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 264
Dato for udgivelse: 14-4-2019
Udgivelse: 1. udgave, 2019.
ISBN-13: 9788799522095
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Morten Balle - Omslagsillustrator: Morten Balle
Fotograf: Morten Balle
Illustrationsangivelser: ill. med fotos
År for denne udgave: 2019
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 150

2 - 5 hverdage

191,75 kr

-23%

Vejl. pris: 249,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

“Badehotellets” fiktive univers findes i virkeligheden 
Danmarks badehoteller havde deres storhedstid i starten af 1900-tallet, hvor det var forbeholdt de økonomisk mest velstillede borgere at holde ferie ved havet. I disse år søger mange tilbage til denne ferieform, og derfor er TV-serien “Badehotellet” blevet så stor en succes. 
Seriens ferienostalgi afspejler en tidsånd, som de fleste kun kender fra TV2’s populære fiktion. Men ved den jyske vestkyst findes et sted, hvor virkeligheden overgår fantasien. Det er dette sted, Mikael Bramsens bog “Bønder og Badegæster” handler om.
Illeborg er en strandingsgård i Fjand, på kanten af Vesterhavet. Fiskeri, strandingsgods og landbrug udgjorde en hård og beskeden levevej for Illeborgs beboere, familien Græm. 
I 1919 kom Mikael Bramsens bedsteforældre, et direktørpar fra hovedstaden, til egnen på badeferie og blev indkvarteret i strandingsstuerne på Illeborg, fordi der var optaget på badehotellet i Bjerghuse. Det blev starten på et livslangt venskab mellem to meget forskellige familier og kulturer, de københavnske bedsteborgere og de fattige vestjyske bønder. Familien Bramsen fortsatte, i alle ferier i skiftende årstider, med at komme tilbage til gården i Fjand. 
Mikael Bramsen, der ejer og bor på Illeborg i dag, fortæller gårdens og egnens historie, om de barske levevilkår i en fattig egn i Vestjylland. Samtidig er bogen en slægtsfortælling om hundrede års tilknytning og kærlighed til vestkysten og gården Illeborg i Fjand.   
Mikael Bramsen er født den 24. december 1940. Han er uddannet journalist og var fra 1965 til 1987 ansat i Danmarks Radio, først på TV-Avisen, siden som korrespondent i Bruxelles og derefter ved Radioavisen. Fra 1987 til 1998 var han informationschef ved Europa-Parlamentet. Han har for Forsikringsselskabet Nye Danske Lloyd skrevet en bog om sin farfar, Eigil Bramsen, der var Nye Danskes direktør fra 1914-1946. Han har udgivet sine barndomserindringer “Her kommer jeg”, og om sine arbejdsår bogen “Journalister med monopol”. Desuden udgav BY og LAND i Ulfborg-Vemb en jubilæumsbog i anledning af lokalforeningens første ti år, med tekst af Mikael Bramsen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Bønder og badegæster: Glæder og sorger på en strandfogedgård i Fjand

Bønder og badegæster: Glæder og sorger på en strandfogedgård i Fjand