Nedsat pris! Børn skal da arbejde: sådan får du dem til at hjælpe til derhjemme Forstør

Børn skal da arbejde: sådan får du dem til at hjælpe til derhjemme (Bog, Indbundet)

Forlag: Gyldendal
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 181
Dato for udgivelse: 17-8-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
Medforfattere: Karen Lumholt, Marie Kraul
ISBN-13: 9788702076899
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Karin Friis Hansen
Fotograf: Søren Svendsen
Illustrationsangivelser: ill. i farver
Ophavsangivelse: Karen Lumholt, Marie Kraul
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

232,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 299,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I mange familier - måske de fleste? - er det en hårdtarbejdende en- eller tomandshær, der tager sig af de hjemlige arbejdsopgaver. Børnene udgør en stor del af arbejdsbyrden - samtidig med at de ikke deltager. Tager man på besøg i en helt almindelig børnefamilie ser man mor og far piske rundt og opvarte. Børnenes deltagelse består i at løfte de unge kroppe op fra stolene ved computer og tv og møde op til måltiderne. Måske bærer børnene selv deres egen tallerken, kniv og gaffel ud fra bordet. Glasset er til forhandling, og at forestille sig at tage fælles genstande som gryder, skåle og kander ud, er i hvert fald udelukket. Resultatet er ofte en kombination af udmattede forældre og byger af anklager.
I denne bog tager de to forfattere udfordringen op og gennemgår systematisk, hvordan man får børnene med i husholdningen, så de til sidst bliver i stand til at deltage på lige fod med de voksne og fx selvstændigt stå for tilberedning og servering af en treretters gæstemenu.
Denne bog er et opdragelses- og samfundsmæssigt opråb til forsvar for børns ret til at være med i fællesskabet. Og for at man som voksen ikke bare skal kunne forsørge, men også kunne sørge for sig selv og sine. Det er ikke en selvhjælpsbog som lover quickfixes. At lære sine børn at arbejde i husholdningen er en langtidsinvestering. En investering der kan ende med, at de faktisk gør nytte derhjemme. Og ikke bare er nogle søde krammedyr, man skiftevis poster penge i og skælder ud over. Der er brug for børnene, og alle mennesker har godt af at mærke, at der er brug for dem. Det kan faktisk ende med, at hele familien får flere gode oplevelser sammen.
Indhold:
De 10 bud for børnearbejde. Gevinstlisten - hvad får du ud af at træne dit barn? Testen: Hvor husligt er dit barn?  Kom i gang nu og her: 14 dages træningsprogram. Hvad kan barnet - og hvornår? Hvordan får du dem til det? Om at motivere, bestemme og tage ansvar. Lommepenge eller ej - rød, gul og grøn zone. Rengøringshjælp. Quiz: Den store og Den lille husholdningsprøve. Familietyper - udfordringer og muligheder i forskellige slags familier. Tjekliste over arbejdsopgaver i hjemmet. Hvem gør arbejdet nu og hvem skal gøre det fremover? Familiemødet. Oprydning - en tur igennem husets rum. Rutiner og indretning. Rengøring. Rengøringsmidler. Tips og tricks til børns rengøring. Børns madlavning og hverdag i et køkken. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Børn skal da arbejde: sådan får du dem til at hjælpe til derhjemme

Børn skal da arbejde: sådan får du dem til at hjælpe til derhjemme