Nedsat pris! Bogen og værket: en introduktion til tekstkritik og boghistorie som litteraturteori Forstør
Kategorier / sektioner:

Bogen og værket: en introduktion til tekstkritik og boghistorie som litteraturteori (Bog, Hæftet)

Af: Klaus Nielsen

Forlag: Museum Tusculanum
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 192
Dato for udgivelse: 19-5-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
ISBN-13: 9788763545662
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

153,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 198,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Denne bog handler om bøger og litteratur. Nærmere bestemt handler den om begrebet det litterære værk, som inden for litteraturvidenskaben er en kompleks størrelse. Bogen og værket udfordrer feltet på dets manglende refleksion over dette vigtige begreb og nuancerer definitionen af litteraturanalysens genstand.  
Når vi læser et litterært værk, sker det altid via et medie - oftest en bog trykt på papir - og denne fysiske genstand udgør en central del af vores læseoplevelse. Bøgerne er stadig vores primære adgang til litteraturen. Men til trods for denne dominerende position spiller bogen som medie kun en marginal rolle inden for litteraturvidenskaben, hvor materielle betragtninger sjældent indgår i fortolkningen. Det er et problem for fagets videnskabelighed og akribi. For hvad er det egentlig, vi analyserer, når vi giver os i kast med et litterært værk? 
Denne bog syntetiserer disciplinerne boghistorie og litteraturteori og præsenterer en række værktøjer til at indarbejde den boghistoriske refleksion i sine analyser. Bogens primære målgruppe er litteraturstuderende på universiteterne.
Bogens eksempelmateriale består af dansk såvel som udenlandsk litteratur. Som demonstration af metodens anvendelighed analyseres Per Højholts publikumssucces Gittes monologer, der udkom i årene 1981-84.
Klaus Nielsen er ph.d. og udgaveleder ved Grundtvigs Værker, Grundtvig Centeret, Aarhus Universitet. Han er medlem af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Bogen og værket: en introduktion til tekstkritik og boghistorie som litteraturteori

Bogen og værket: en introduktion til tekstkritik og boghistorie som litteraturteori